International Fodbold

Bekræftet: Brasilien har ny landstræner på plads

Verdensstjernerne på Brasiliens landshold har fået en ny landstræner. Det står klart søndag aften dansk tid, hvor den nye landstræners nu tidligere klub bekræfter cheftrænerens afgang.

Dorival Júnior er ny landstræner for Brasilien
Foto: Rodrigo Buendia/AFP/Ritzau Scanpix

Brasilianske Dorival Júnior er ny mand i spidsen for Brasiliens landshold.

Det står klart søndag aften, hvor Júniors nu forhenværende klub, storklubben Sao Paulo, har meddelt, at den 61-årige træner stopper.

Klubben oplyser, at Júnior i stedet er ansat af det brasilianske fodboldforbund til at stå i spidsen for Seleçãos mange verdensstjerner. Júnior har taget afsked i Sao Paulo, og ser nu frem til at blive landstræner.

Det fortæller han i Sao Paulo opslag på det sociale medie X. Her annoncerer Sao Paulo, at Júnior, der kom til klubben i april sidste år, stopper som cheftræner for at hellige sig landstrænergerningen.

Endnu har fodboldforbundet ikke bekræftet nyheden, men Júnior udtaler i Sao Paulos opslag, at det er en drøm, der går i opfyldelse.

– Dette er opfyldelsen af en personlig drøm, som kun var mulig, fordi jeg fik anerkendelse for det arbejde, der er blevet udført i São Paulo, udtaler den 61-årige træner på opslaget på X.

– Derfor er jeg nødt til at takke for at have været en del af denne vigtige periode med genopbygning, ledet på kompetent vis af formandsskabet og bestyrelsen, udtaler den 61-årige træner.

Officielt: Brasilien giver landstræner sparket

Dorival Júnior er tidligere professionel fodboldspiller, og spillede op gennem 1980’erne og 1990’erne på en lang række hold i Sydamerika.

Siden 2002 har han været cheftræner, og Júnior har haft ansvaret i en perlerække af brasilianske klubhold. Blandt andet Fluminese, Vasco da Gama, Santos, Flamenco og altså seneste Sao Paulo.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P