Dansk Fodbold

Hjerteproblemer: Dansk landsholdsspiller stopper karrieren

27-årige Rikke Sevecke har valgt at indstille sin fodboldkarriere som følge af lægefaglige anbefalinger.

Rikke Sevecke stopper karrieren på grund af hjerteproblemer.
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter 54 landskampe og i en alder af bare 27 år har Rikke Sevecke valgt at indstille sin fodboldkarriere.

Den danske forsvarsspiller har været en fast del af det danske kvindelandshold ved både EM 2022 og VM 2023, men tvinger hjerteproblemer hende til at stoppe.

Sevecke har fået foretaget undersøgelser af sit hjerte, og på baggrund af undersøgelserne har læger anbefalet hende at indstille fodboldkarrieren.

– Jeg er desværre nødt til at stoppe min fodboldkarriere. Jeg er rigtig ked af ikke at kunne fortsætte mit eventyr med Kvindelandsholdet, hvor jeg har uforglemmelige minder fra. Jeg ønsker holdet og alle de danske fans store oplevelser i fremtiden, siger Rikke Sevecke.

Sevecke har tidligere repræsenteret danske Brøndby, inden turen i 2019 gik til franske FC Fleury.

Falstringen Sevecke skiftede til engelske Everton i sommeren 2020, men efter to sæsoner i Merseyside-klubben stoppede forsvarsspilleren i sommer hos Brian Sørensens tropper.

Dansk landsholdsspiller stopper karrieren som 26-årig

I september offentliggjorde amerikanske Portland Thorns, at de havde skrevet kontrakt med Sevecke for resten af 2023-sæsonen og med en option for 2024-sæsonen. Sevecke nåede dog aldrig at spille for Oregon-klubben.

Rikke Sevecke er den tredje danske kvindelandsholdsspiller, der indstiller karrieren de seneste par måneder. Tidligere var det Luna Gevitz og Nicoline Sørensen, der relativt tidligt lagde fodboldstøvlerne på hylden.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P