Premier League

Vanvittig statistisk: Liverpool satte ny PL-rekord mod Newcastle

Liverpool slog Newcastle 4-2 i årets første Premier League-kamp, men bag sejrscifrene gemmer der sig en statistik, der vidner om en helt anden suverænitet.

Liverpool slog xG-rekord i Premier League mod Newcastle.
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Liverpool slog mandag aften Newcastle fuldt fortjent.

Hjemme på Anfield slog Jürgen Klopps tropper Eddie Howes ditto 4-2, men først sent i kampen fik Liverpool lukket kampen.

4-2-scoringen faldt endda på et yderst tvivlsomt straffespark, men der skal alligevel mere end almindeligt farvede Newcastle-briller til at så tvivl om kampens udfald.

Det understøttes af ligeledes af data fra kampen.

Ifølge statistik-mediet Opta, producerede Liverpool nemlig den største xG – forventede mål – i en Premier League-kamp i den tid, den type statistik er blevet ført i Premier League – nemlig siden 2010-11-sæsonen.

Mål og Highlights: Liverpool vinder vanvittigt underholdene seksmålskamp mod Newcastle

Hele 7,27 xG tegnede Liverpool sig for mandag aften, og tomålssejrene var derfor næppe et eneste mål for stort – måske snarere tværtimod.

Mens Liverpool underpræsterede i forhold til sin xG, så overpræsterede Newcastle nemlig i endnu højere grad i forhold til sin xG.

The Magpies skabte nemlig kun chancer til 0,59 xG i løbet af kampen, og med to mål af henholdsvis Alexander Isak og Sven Botman overpræsterede Newcastle altså næsten med 400 procent.

Med mandagens sejr går Liverpool ind til sin næste kamp i Premier League, som først er den 20. januar, på førstepladsen i den bedste engelske række.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P