Saudi Pro League udvider – Flere udlændinge bliver en mulighed

Den saudiarabiske liga udvider fra og med den kommende sæson, så ligaens hold kan hente endnu flere udenlandske spillere.

Saudi Pro League har vedtaget, at klubberne nu må have ti udenlandske spillere i stedet for otte.
Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Den saudiarabiske liga har udvidet mulighederne for ligaens hold.

Tidligere var det kun tilladt for ligaens 18 hold at have otte udenlandske spillere i truppen, men det har ligaen nu hævet til 10.

Ændringen træder i kraft fra næste sæson, så umiddelbart får de nye regler ingen indflydelse på transfervinduet i januar.

I første omgang er må klubberne fortsat kun have otte udenlandske spillere i kamptruppen, men udvidelsen kan alligevel vise sig at have stor betydning for klubberne.

Ifølge Transfermarkt er der nemlig ikke én eneste af de 18 klubber i Saudi Pro League, der ikke har minimum otte udenlandske spillere i truppen.

Ni af klubberne har derimod ni udlændinge i truppen, mens Al-Ittihad og Al-Fayha allerede har hele ti udenlandske spillere i truppen.

Lige nu kommer klubberne omkring reglen om maksimalt otte udenlandske spillere i truppen ved at skrive udelandske spillere ud af truppen, så de ikke officielt er en del af truppen og dermed ikke er til rådighed i ligaen.

Drømmestart er blevet mareridt for Firmino i Saudi Arabien – kan skifte til januar

For Cristiano Ronaldos klub, Al-Nassr, drejer det sig eksempelvis om den tidligere Arsenal- og Napoli-målmand David Ospina, mens Karim Benzemas Al-Ittihad hverken kan gøre brug af egyptiske Ahmed Hegazy eller portugisiske Jota.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P