Bekræftet: Andreas Alm lander nyt cheftrænerjob

Den tidligere OB-cheftræner Andreas Alm er nu officielt blev præsenteret som Glen Riddersholms afløser i IFK Norrköping.

Andreas Alm kigger ud i luften iført sort tøj
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Andreas Alm vender tilbage til Norrköping.

Den 50-årige svensker er fredag blevet præsenteret som ny cheftræner i klubben, som han selv spillede i to og en halv sæsoner fra 2003 til 2006.

Dermed bliver det altså den tidligere OB-træner, der overtager jobbet fra danske Glen Riddersholm, der forlod jobbet som cheftræner i IFK Norrköping 13. november.

– Det har hele tiden været i mit hovede, at jeg skulle komme tilbage hertil. Fordi jeg har spillet her, er der en naturlig forbindelse, og jeg nød rigtig meget at bo i byen.

– Da jeg kom her som træner for et modstanderhold, følte jeg, at det her er et godt sted at være, hvis man elsker at arbejde med fodbold, lyder det fra den tidligere OB-cheftræner.

Andreas Alm starter i sit nye job efter nytår, og han har i første omgang skrevet under på en kontrakt til og med 2026.

Officielt: OB fyrer Andreas Alm efter pokalfadæse

– Det endte med at være rigtig god timing. Både jeg selv og IFK har været igennem processer de seneste måneder, og til slut overlappede de. Det var virkelig god timing, lyder det fra Alm.

Hos de 13-dobbelte svenske mestre, der senest vandt det svenske mesterskab i 2015, er der stor tilfredshed med at få klubbens tidligere spiller tilbage i folden som træner.

– Andreas er en kvalificeret træner, som har lang erfaring fra Allsvenskan. Andreas er en varm person, som er god med spillere, og han er ikke bange for give chancen til unge talenter, hvilket passer godt ind i vores strategi, lyder det fra sportschef Tony Martinsson.

Andreas Alm overtager et Norrköping-mandskab, der i den overståede 2023-sæson sluttede som nummer ni ud af 16 hold i Allsvenskan.

Officielt: Riddersholm færdig i IFK Norrköping

Victor Lind returnerer ved nytår officielt til FC Midtjylland, men ellers får Alm i Norrköping-truppen danske Marco Lund, Marcus Baggesen og Vito Hammershøy-Mistrati.

Selvom 27-årige Marco Lund har spillet i alt 71 kampe for OB, så har han ikke tidligere haft Andreas Alm som træner, da Lund forlod OB til fordel for Norrköping et halvt år før Alms ankomst på Fyn.

Alm og Norrköping starter den nye sæson med tre pokalkampe mod IK Brage, Utsikten og IK Sirius sidst i februar og først i marts. Den 30. marts sparker de den nye Allsvenskan-sæson igang med en hjemmekamp mod de nykronede mestre fra Malmö FF.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P