Officielt: Dirk Kuyt bliver kortvarig træner i Belgien

Dirk Kuyt er torsdag blevet præsenteret som ny cheftræner i belgiske Germinal Beerschot.

Dirk Kuyt bliver cheftræner i belgiske Germinal Beerschot.
Foto: Germinal Beerschoot

Han har en smule erfaring fra hjemlandet, men nu skal Dirk Kuyt prøve kræfter med trænergerningen i udlandet.

Det er dog kun tale om en køretur på lidt over en time for Kuyt, for det er nemlig Antwerpen-klubben Germinal Beerschot, der har hyret den tidligere Feyenoord-angriber.

I første omgang er der blot tale om en ansættelse for resten af sæsonen.

– Jeg er glad for at skrive kontrakt med en klub med så flot en historie. Det kan jeg godt lide, klubber der er rige på traditioner og historie. Jeg synes Beerschot er det perfekte skridt videre i min karriere. Jeg kan ikke vente med at starte denne nye udfordring med en masse energi og entusiasme, lyder det fra Kuyt.

Dirk Kuyt startede sin aktive fodboldkarriere i Quick Boys i hjembyen Katwijk aan Zee. Herfra gik turen over FC Utrecht til Feyenoord, inden Liverpool i 2006 købte ham. Efter seks sæsoner i Liverpool gik turen videre til tyrkiske Fenerbahce.

Medie: Liverpool-ikon får nyt trænerjob

I 2015 vendte han tilbage til Feyenoord, hvor han lagde støvlerne på hylden i 2017, inden han kortvarigt gjorde comeback i tre kampe for Quick Boys i april 2018, hvor han siden juli 2017 havde fungeret som assistenttræner.

Efterfølgende var han i to år U19-træner i Feyenoord, hvorefter han i juli 2022 blev ansat som cheftræner i ADO Den Haag, hvor han efter 17 kampe blev fyret efter undervældende resultater.

Germinal Beerschots ansættelse af Kuyt kommer, efter klubbens tidligere træner, østrigske Andreas Wieland, kort før jul brød sin kontrakt med klubben.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Germinal Beerschot er gået på en kort vinterpause fra Challenger Pro League – den næstbedste række i Belgien – på en andenplads. Efter sæsonens første 16 kampe ligger klubben således til at tage en af de to direkte oprykningspladser sammen med Zulte Waregem.

Den belgiske Challenger Pro League blev forud for denne sæson udvidet fra 12 til 16 hold. De to bedste hold rykker direkte op i Jupiler League, mens de fire næstbedste hold dyster om at skulle møde nummer to ud af fire hold i Jupiler Leagues nedrykningsspil.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P