Delaney langer ud: Hoffenheim ødelagde næsten min landsholdskarriere

Thomas Delaney har sammen med sin familie fundet sig godt til rette i Bruxelles, og skiftet til Anderlecht har desuden givet ham særligt én ting tilbage.

Thomas Delaney i aktion for det danske landshold.
Foto: Reuters/Jason Cairnduff

Når man ser på Thomas Delaneys landsholdskarriere, springer særligt én periode i øjnene.

Efter VM-fadæsen i november 2022, hvor Delaney sad ude med en knæskade i både nederlaget til Frankrig og Australien, blev der fra landstræner Kasper Hjulmands side set helt bort fra midtbanespilleren i to samlinger og samlet fire kampe i træk.

Så lang en landsholdspause har Delaney kun haft umiddelbart efter sin debut mod Malta i 2013, og selv er den 32-årige dansker ikke i tvivl om, hvor skylden ligger.

– Takket været Anderlecht er jeg nu dansk landsholdsspiller igen, efter Hoffenheim – en af mine tidligere klubber – næsten ødelagde min landsholdskarriere, siger Delaney til Het Niuewsblad.

– Pludselig mente træneren der ikke, at jeg var god nok til at spille i den lavere ende af Bundesligaen, og han skubbede mig til side to og en halv måned før slutningen af sæsonen, lyder Delaneys kritik af Hoffenheims amerikansk-italienske cheftræner Pellegrino Matarazzo.

Delaney var i Hoffenheim en del af en danskerkoloni bestående af ham selv, Robert Skov og Kasper Dolberg, men nu er han blevet genforenet med Dolberg i Anderlecht.

Video: Dreyers overtidsscoring og Schmeichels straffesparksredning gav Anderlecht sejr over Genk

I den endnu større danskerkoloni i Bruxelles, der også inkluderer Anders Dreyer, Kasper Schmeichel, cheftræner Brian Riemer, sportschef Jesper Fredberg og Sports-manager Mikkel Hemmersam, kan den Sevilla-ejede midtbanemand meget vel ende med at blive.

– Det er sandt, at min familie og jeg har det godt her, mens Sevilla ikke rigtigt bekymrer sig om sine udlejede spillere [..] Jeg føler mig fit og kan fortsætte yderligere et par år.

– Måske befinder jeg mig bare bedre på et hold, der spiller med om trofæer end på et hold, der kæmper for at undgå nedrykning. Jeg håber på at vinde trofæer med Anderlecht, lyder det fra Delaney.

Genk er rasende efter nederlag mod Anderlecht: Vil have spillet kampen om

Anderlecht spiller onsdag aften hjemme mod Cercle Brugge, inden der venter en kort vinterpause. Anderlecht kan med en sejr over Cercle Brugge barbere efterslæbet op til Royal Union Saint Gilloise på førstepladsen ned til seks point, og særligt én ting gør Delaney optimistisk.

– Tingene skal afgjort forbedres i topkampene, men den gode nyhed er, at vi ikke yder over evne. Det her hold har stadig meget plads til at vokse, og det skal vi nok bevise, lyder det fra den 32-årige dansker.

Thomas Delaney var i Anderlechts seneste kamp udpeget som anfører for Anderlecht i Jan Vertonghens fravær. Den rolle kan danskeren meget vel vise sig at få i yderligere et par kampe:

Medie: Anderlecht-anfører Vertonghens skade værre end først antaget

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P