Alle fire danskere startede for Anderlecht i lørdagens kamp mod Genk, og særligt tre af dem kom i fokus.

Anders Dreyer og Kasper Schmeichel blev heltene for Anderlecht, da de lørdag aften besejrede Genk med 2-1.

Også Thomas Delaney spillede en stor rolle, da han af cheftræner Brian Riemer var blevet udnævnt til anfører for første gang, da holdets normale anfører, Jan Vertonghen, måtte sidde over med en ankelskade.

Det var dog ikke kun anførerbindet, Delaney overtog for den tidligere Tottenham-forsvarer, for danskeren måtte også vikariere i midterforsvaret.

Godt halvvejs i første halvleg kom Delaney så yderligere i fokus, da det var hans arm, der kostede Anderlecht et straffespark.

Straffesparket fra Genks Bryan Heynen tog Kasper Schmeichel dog, men Genk-nigerianeren Yira Sor var hurtigst over returen, som han sendte i mål til en 0-1-føring – troede han.

Sors scoring blev efter VAR-gennemgang annulleret, da angriberen lige akkurat var trådt ind i feltet, inden sparket blev eksekveret.

Med 20 minutter tilbage af kampen var det så i stedet gambianske Alieu Fadera, der rent faktisk gav Genk en 0-1-føring, og igen kom den efter en fin Schmeichel-redning, hvor returen faldt ned til Fadera, der flugtede den flot i mål.

Bare fire minutter senere stod Anderlechts Theo Leoni dog for udligningen, da han på feltkanten vendte rundt om sig selv og trykkede af. Hans langskud smukt fandt vej til højre målhjørne.

Bedst som kampen gik ind i overtiden, og de to mandskaber forberedte sig på en pointdeling, dukkede Anders Dreyer op og blev helten for Bruxelles-klubben.

Se begge Anderlecht-scoringer herover.

Danskeren blev sendt i dybden af Leoni, og til stor jubel for fansene på Lotto Park, fandt den tidligere FCM- og EfB-spids akkurat plads under Genk-målmand Vandevoordt.