Trods ny udvikling: Storklubber siger nej tak til European Super League
Både Bayern München og Manchester United har forholdt sig til torsdagens udvikling - ingen af dem er interesseret i at tage del i European Super League.
De fleste husker nok, da nyheden om European Super League brød ud tilbage i 2021.
Sidenhen har flere og flere klubber trukket sig fra projektet, og udviklingen har mere eller mindre synes stagneret det seneste stykke tid.
Torsdag har European Super League dog fået fornyet håb, efter EU-domstolen afsagde dom.
Af dommen fremgår det, at FIFA’s og UEFA’s krav om at skulle godkende nye turneringer er i strid med EU-retten.
Med andre ord har de to organisationer tiltvunget sig et ulovligt monopol i europæisk fodbold, da man i 2021 benyttede sig af trusler om sanktioner mod de klubber og spillere, der ønskede at tilslutte sig European Super League-projektet.
Efter torsdagens kendelse har Real Madrid og FC Barcelona, der er de to eneste tilbageværende klubber i Super League-projektet, ytret deres tilfredshed med torsdagens udvikling i sagen.
Samtidig har A22 Sports, der er konsulentbureauet bag European Super League, naturligvis også delt sin glæde over dommen, ligesom man har præsenteret et konkret turneringsformat og varslet en ny streamningtjeneste, hvor fans kan se turneringens kampe gratis.
Det er dog langt fra alle, der er lige så begejstrede som A22 Sports og de to spanske storklubber.
Blandt andre har Manchester United og Bayern München nu tilkendegivet deres holdninger på klubbernes respektive hjemmesider.
Manchester United:
– Vores synspunkt har ikke ændret sig. Vi forbliver fuldstændig engageret i vores deltagelse i UEFA-turneringer og det positive samarbejde med UEFA, Premier League og vores medklubber i ECA [European Club Association] om den fortsatte udvikling af det europæiske spil.
Bayern München:
– Vi har noteret os dommen ved den Den Europæiske Unions Domstol. Det kommer dog ikke til at ændre på FC Bayern’s holdning om, at en sådan turnering ville være et angreb på vigtigheden af de nationale ligaer og strukturen i europæisk fodbold.
– Bundesligaen er fundamentet for FC Bayern, ligesom alle andre nationale ligaer er fundamentet for andre europæiske fodboldklubber. Det er derfor vores pligt at styrke dem (de nationale ligaer, red.), i stedet for at svække dem.
– Vi er også engageret i de europæiske klubturneringer under UEFA’s paraply. For at være helt tydelig, så er døren til Super League fortsat lukket i FC Bayern.
Sevilla har også delt et kort budskab på X, hvor man tager afstand fra Super League-projektet.
Nyt fra European Super League: Sådan ser turneringsformatet ud Medie: To danske klubber inviteret til Super League