FCK efter ESL-dom: Vi står sammen med vores europæiske klubkollegaer

F.C. København bakker fuldt op om linjen hos foreningen for europæiske fodboldklubber, ECA. Det skriver FCK torsdag i kølvandet på dommen fra Den Europæiske Unions Domstol.

F.C. København logo

F.C. København står sammen med knap 500 andre europæisk klubber.

Det skriver hovedstadsklubben torsdag på sin profil på X i kølvandet på torsdag afgørelsen fra Den Europæiske Unions Domstol i sagen mellem organisationen A22, der står bag Super League, på den ene side og UEFA og FIFA på den anden.

Her afgjorde domstolen, at FIFA og UEFA ikke har monopol på europæisk klubfodbold, og afgørelsen baner altså den juridiske vej for “udbryderligaer” såsom European Super League. Men det bliver uden F.C. København.

Hovedstadsklubben skriver torsdag, at de tager notits af dommen fra Den Europæiske Unions Domstol. Men det ændrer ikke noget hos FCK.

– Som klub forbliver vi 100 procent dedikeret til at arbejde sammen med vores europæisk klubkollegaer gennem ECA (Foreningen for Europæiske Klubber, red.) for at opretholde de værdier, der definerer europæisk fodbold.

Og ECAs linje er klar.

Tidligere torsdag kommenterede ECA på dommen, og her skrev foreningen blandt andet, at torsdagens afgørelse ikke nødvendigvis billiger Super League-projektet.

– For at gøre det helt klart, så er dommen på ingen måde et udtryk for støtte eller opbakning af nogen art til Super League-projekt.

ECA skriver desuden, at UEFA har gjort store fremskridt på tværs af fodboldens økosystem, som i sidste ende giver de enkelte klubber en større selvbestemmelse.

Derfor bakker ECA – og dermed også FCK – fortsat op de store institutioner.

– ECA vil fortsat arbejde sammen med UEFA, FIFA og alle anerkendte interessenter inden for fodbold for at udvikle spillet positivt og progressivt – baseret på principperne om sportslig meritokrati, inklusion, åben konkurrence og ægte solidaritet.

Flere europæiske topklubber har været ude med afstandstagen til European Super League. Læs mere her.

Trods ny udvikling: Storklubber siger nej tak til European Super League

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P