Divisionsforeningen tager afstand: Fodbold skal afgøres på banen

Divisionsforeningen har nu også forholdt sig til torsdagens afgørelsen ved EU-domstolen vedrørende European Super League.

Divisionsforeningen tager afstand fra European Super League
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Torsdag formiddag kunne man læse, at folkene bag European Super League-projektet havde fået grund til at juble.

Således fandt EU-domstolen, at UEFA og FIFA havde misbrugt deres magt og nærmest tiltvunget sig monopol på det europæiske fodboldmarked ved at benytte sig af trusler om sanktioner mod de klubber og spillere, der udtrykte interesse for at deltage i udbryderligaen.

Sidenhen har FC Barcelona og Real Madrid udtrykt stor tilfredshed med torsdagens dom, mens Bayern München, Paris Saint-Germain, Manchester United og flere til har meddelt, at man fortsat ikke vil have noget med European Super League at gøre.

Nu har også Divisionsforeningen herhjemme taget stilling til torsdagens dom.

– Alle klubber skal have mulighed for at spille sig op igennem rækkerne fra seriefodbold til 3F Superliga og deltagelse i de europæiske klubturneringer.

– Fodbold skal afgøres på banen. Fodbold skal ikke være en lukket fest for de allerrigeste, der ikke længere tør deltage i en åben konkurrence.

– At holde denne drøm i live for fans og spillere i alle klubber er den bedste måde at sikre sammenhængen i vores sport, siger Divisionsforeningens præsident, Thomas Christensen.

Divisionsforeningen skriver videre i pressemeddelelsen, at:

– EU-Domstolens afgørelse ikke er en endelig godkendelse af en lukket fodboldturnering for de rigeste klubber i Europa. Det er en fortolkning af EU-retten som en domstol i Madrid nu skal træffe en afgørelse på baggrund af.

Nedenfor kan du læse mere om torsdagens helt store tema i fodboldens verden

Trods ny udvikling: Storklubber siger nej tak til European Super League
Medie: To danske klubber inviteret til Super League
Medie: To danske klubber inviteret til Super League
European Super League vinder retssag over FIFA og UEFA

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P