Barca pligtesejrede med nød og næppe mod bundproppen

FC Barcelona-maskinen hakkede og spruttede sig trods store personlige fejl til en pligtsejr over LaLigas bundprop Almeria.

FC Barcelona slog bundproppen Almeria.

FC Barcelona undlod at imponere i klubbens sidste betydende kamp i 2023.

Hjemme på klubbens midlertidige stadion på Montjuïc tog storklubben imod Almeria, der var uden sejr i sæsonens første 17 kampe.

Andreas Christensen spillede første halvleg i kampen, hvor han fik gult kort efter en halv time, og ved pausen blevt skiftet ud til fordel for Jules Koundé.

Efter en halv times spil kunne Almeria-målmand Luis Maximiano kun halvklare Ronald Araujos hovedstødsforsøg, og så var det ingen sag for Raphinha at bringe Barca foran 1-0 på returen.

Føringen holdt kun otte minutter, da Ronald Araujo – denne gang i den modsatte ende – kludrede i det. Sergio Arribas sendte Araujos missede clearing i dybden til Leo Baptistao, der elegant loppede bolden over en fremadstormende Iñaki Peña. Målet blev i første omgang annulleret for offside, men VAR-gennemgangen viste, at Araujos venstreben akkurat hold Baptistao onside.

Sergi Roberto missede i første halvleg en stor mulighed, men spanieren tog revanche efter en times spil, da han ved forreste stolpe flot headede Raphinhas hjørnespark i mål til en 2-1-føring.

Nye skadesproblemer i Barca: Endnu en midtbanespiller er ude

Igen holdt føringen kun kort, og igen var det på grund af en stor personlig fejl. Ronald Araujo var igen involveret, men denne gang var det Iñaki Peña, der stod med røde ører. Målmanden gik ud til til et ufarligt indlæg, men stødte ind i sin uruguayanske holdkammerat, og så tabte han bolden ned for fødderne af Edgar Gonzalez, der næppe nogensinde har scoret så let et mål.

Ilkay Gündogan burde med ti minutter igen havde givet Barca en ny føring, men tyskeren headede helt forbi bolden en meter fra målstregen, men heldigt for tyskeren kom Sergi Roberto ham til undsætning.

Tre minutter senere blev den sjældne målscorer, der blot havde spillet fire ligakampe inden onsdagens kamp, sendt i dybden af Robert Lewandowski, og så kunne han gøre sig selv til dobbelt målscorer ved at lægge bolden under Luis Maximiano i Almeria-målet.

Iñaki Peña gjorde skaden fra tidligere i halvlegen god igen, da han med en fantomredning holdt Iddrisu Baba Mohammed fra at blive målscorer.

Flere mål blev det ikke til, og dermed snuppede FC Barcelona i hvert fald midlertidigt trejdepladsen fra Atletico Madrid, mens Almeria bliver mere og mere isoleret i bunden med bare fem point for 18 kampe.