Premier League

Sky Sports analyserer: Derfor har Højlund ikke scoret endnu

Rasmus Højlund er nu oppe på 13 kampe uden mål i Premier League, og mediet Sky Sports har derfor kigget nærmere på, hvad årsagerne til fraværet af mål kan være.

Sky Sports analyserer på Rasmus Højlunds mangel på mål i Premier League.
Foto: Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix

Omkring 620 millioner kroner.

Det er, hvad Manchester United smed for at hente Rasmus Højlund i Atalanta i sommer.

Prisen til trods har den danske angriber nu spillet 13 kampe uden at nette i Premier League.

De mange penge og kampe uden mål får selvsagt i stigende grad kritikere til at ytre sig om Rasmus Højlunds præstationer.

Senest har Sky Sports nu taget sig tid til at kigge nærmere på, hvorfor danskeren ikke laver mål i Premier League.

Her bliver der taget udgangspunkt i søndagens 0-0-kamp mellem Liverpool og Manchester United, hvor Rasmus Højlund brændte opgørets største chance midtvejs i anden halvleg.

– Rasmus Højlund havde midtvejs i anden halvleg den chance, der havde den højeste xG-værdi [expected-goals] i hele kampen. Det indkapsler Højlund-problemet. Det handler om dårlige afslutninger og for ringe service. En bekymrende kombination.

– 13 kampe i Premier League er kommet og gået uden et mål. Erik ten Hag vil pege på de fem scoringer i Champions League som et bevis på hans evner, men fire af de mål kom i kampe mod Galatasaray og F.C. København, alle i nederlag.

– Premier League er det, som Højlund vil blive vurderet ud fra, og ifølge Opta har han nu misset ni store chancer uden at score. Som kontekst, så har ingen anden spiller i ligaen misset mere end to store chancer ude at score i denne sæson, skriver Sky Sports.

Medie: Her er prisen på Højlunds mulige konkurrent i United-angrebet

Samtidig peger mediet på, at Rasmus Højlund i gennemsnit er den angriber med fast spilletid i Premier League, der har har færrest boldberøringer per kamp af alle – med undtagelse af selveste Erling Haaland, der blev topscorer i forrige sæson og er godt på vej mod titlen igen.

Du kan se Rasmus Højlunds afbrænder fra søndagens kamp mod Liverpool i videoen øverst i artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P