Pierluigi Collina efter overfald: Det er en ‘cancer’ i fodbold

Den legendariske fodbolddommer Pierluigi Collina er rasende over de groteske scener, der udfoldede sig i Tyrkiet mandag aften. Her blev en dommer overfaldet på banen.

En kæmpe skandale fandt sted i Tyrkiet, hvor en dommer belv overfaldet.
Foto: Depo Photos/Reuters/Ritzau Scanpix

Mandag udfoldede nogle helt groteske scener sig i tyrkisk fodbold.

Her blev dommeren i kampen mellem Ankaragücü og Rizespor, Halil Umut Meler, brutalt overfaldet midt på banen af Ankaragücüs præsident, Faruk Koca.

Meler var efterfølgende alvorligt forslået, og dagen efter stoppede Koca som præsident.

Den tidligere italienske topdommer og nuværende formand for FIFA’s dommerkomité, Pierluigi Collina, er rasende over overfaldet.

Desværre er det dog en tendens han ser verden over, hvor nogle endda går så langt som at sprænge dommernes biler i luften.

– En dommer kan ikke blive slået, på grund af en beslutning de tog, selv hvis den er forkert. Hans eller hendes bil kan ikke sprænges i luften eller sættes i brand på grund af et straffespark.

– Desværre er dette ikke en overdrivelse, da biler, der sprænges i luften, og biler, der bliver sat i brand, er noget, der er sket i nogle lande, og ikke så sjældent, siger italieneren ifølge BBC.

‘Gentleman-opførsel’: Klubpræsident trækker sig efter overfald

Han slår fast, at det er et fælles ansvar, hvis der stadig skal være dommere til fremtidens fodboldkampe.

– Det er et ansvar for alle dem, der elsker det smukke spil, at handle og gøre noget. Før det er for sent, før denne cancer vil dræbe fodbold.

Collina var dommer på topniveau fra 1991/92-sæsonen frem til 2005/06.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P