Dansk Fodbold

Luna Gevitz stopper karrieren

I en alder af 29 år har kvindelandsholdsspilleren Luna Gevitz besluttet at indstille sin fodboldkarriere.

epa11006398 Denmark's Luna Gevitz (L) in action against Germany's Alexandra Popp (C) and Denmark's goalkeeper Lene Christensen (R) during the UEFA Women's Nations League soccer match Germany vs Denmark in Rostock, Germany, 01 December 2023. EPA/CLEMENS BILAN

Efter 25 a-landskampe for Danmark og en lang karriere i dansk, svensk og fransk klubfodbold siger hun stop.

29-årige Luna Gewitz har besluttet at indstille sin karriere som professionel fodboldspiller ved årsskiftet.

– Det har været en kæmpestor ære at få lov til at repræsentere Danmark i så mange år og over hele verden. Jeg kommer til at savne mine holdkammerater og vores sammenhold på og udenfor banen samt vores dedikerede stab på holdet. Tak for de mange kampe vi sammen har kæmpet og ikke mindst tak for den store opbakning fra alle fans, lyder det fra Gewitz.

Den 29-årige forsvarsspiller er uddannet arkitet, efter hun allerede i 2015 startede på uddannelsen Arkitektur og design på Aalborg Universitet.

Senest har hun repræsenteret Danmark ved EM, og hun får pæne ord med på vejen fra den danske landstræner.

– Luna er en top-professionel fodboldspiller, der altid har leveret 100 procent både på og uden for banen – og hun har derfor betydet meget for gruppen. Vi kommer til at savne Luna i truppen, og vi ønsker hende alt det bedste i fremtiden, lyder det fra landstræner Andrée Jeglertz.

Dansk landsholdsspiller stopper karrieren som 26-årig

Luna Gewitz er oprindeligt fra den lille by Alken imellem Skanderborg og Ry, og fodboldmæssigt har karrieren båret hende forbi klubber som Skovbakken, franske Montpellier, Fortuna Hjørring, franske En Avant Guingamp samt svenske BK Häcken.

Luna Gewitz er den anden danske kvindelandsholdsspiller, der stopper karrieren i en tidlig alder i år. I november annoncerede Evertons Nicoline Sørensen, at hun som 26-årige satte fodboldkarrieren på hold.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P