Kæmpe skuffelse: Danmarks OL-drøm slukket efter gigantiske afbrændere

Danmark tabte tirsdag aften højst overraskende hjemme mod Island, og drømmene om en OL-billet er dermed blevet slukket.

Det danske kvindelandshold tabte hjemme mod Island og kommer ikke til OL.

Puha.

Der var et spinkelt håb om deltagelse ved OL for de danske kvinder forud for tirsdagens landskamp.

Her slog Island vejen forbi Energi Viborg Arena til et pænt fremmøde på lægterne med lysshow, flag, fyrværkeri og trommer. Alligevel blev det til et højst overraskende nederlag mod de undertippede gæster.

For at Danmark skulle have en chance for at komme til OL, krævede det et mere eller mindre sensationelt pointtab til Tyskland hjemme mod Wales i Nations League.

Den kamp blev fløjtet i gang samtidig med Danmarks, og stik mod alle forventninger endte tyskerne faktisk med at smide point med 0-0. Det er Wales’ første point i denne udgave af Nations League.

Danskerne formåede dog ikke at sejre over Island, som kravet ellers var.

De danske kvinder havde ellers chancerne til at vinde kampen, og allerede i opgørets tredje minut brændte Janni Thomsen en gigantisk chance tæt under mål.

Da de to mandskaber gik til pause var stillingen fortsat 0-0, efter Island havde formået at byde danskerne op til dans i de første 45 minutter.

I anden halvleg havde selvsamme Janni Thomsen en tilsvarende gigantisk afbrænder, men i stedet slog de islandske gæster til på deres eneste chance efter pausen.

Danmark havde klart overtaget i anden halvleg, men et hav af halve chancer blev aldrig omsat til mål.

Hjælpen fra Wales til trods, bliver det altså ikke til OL for det danske kvindelandshold, der i stedet kan notere sig for en af de største skuffelser i lang tid.