Mål og Highlights: Arsenal afværger katastrofen med dramatisk sejr mod oprykkere

Arsenal var tirsdag aften snublende tæt på at smide point ude mod oprykkerne fra Luton, men med en scoring dybt inde i tillægstiden blev katastrofen afværget.

Arsenal spillede tirsdag aften 3-3 ude mod Luton Town og satte dermed vigtige point over styr i Premier League.
G. Osho
25′
E. Adebayo
49′
R. Barkley
57′
Gabriel Martinelli
20′
G. de Jesus
45′
K. Havertz
60′
D. Rice
90’+7′

Der findes ingen lette kampe i Premier League.

Efterhånden en kliché, der er blevet bevist sæson efter sæson i den bedste engelske række.

Tirsdag aften var ingen undtagelse, da Arsenal gæstede oprykkerne fra Luton.

Det undertippede hjemmehold leverede fra første fløjt en stålsat og disciplineret indsats, men efter 20 minutter blev der sovet i timen.

Et hurtigt taget indkast resulterede i en stor chance for Gabriel Martinelli, der ikke tøvede med at bringe Arsenal i front.

Luton skulle dog ikke bruge længe på at få de energiske fremmødte fans op af sæderne, da der allerede fem minutter efter Martinellis føringsmål blev bragt balance i regnskabet.

Kort før pausen måtte oprykker-mandskabet dog tage imod lidt af en mavepuster, da Gabriel Jesus satte hovedet på et flot indlæg fra Ben White i det 45. minut. 1-2 ved pausen.

Luton lod sig ikke slå ud af kurs af gæsternes føringsmål kort før pausen, og i det 57. minut var man pludseligt foran med 3-2 på mål scoret af Elijah Adebayo og Ross Barkley.

Endnu en gang havde det førende hold dog svært ved at lukke af i defensiven, og Kai Havertz fik tre minutter senere udlignet 3-3 efter flot forarbejde af Gabriel Jesus.

Resten af kampen var hovedsageligt med Arsenal på bolden, men Luton kæmpede bravt for at holde Premier Leagues tophold fra at nette flere gange.

Dybt inde i dommerens tillægstid gik det dog alligevel galt for hjemmeholdet, da Declan Rice steg til vejrs og headede bolden i mål.

Kæmpe forløsning for Arsenal – og hjerteskærende bittert for Luton.

Højlund i top 10: Se rangeringen af årets Golden Boys

Med sejren har Arsenal nu fem point ned til Liverpool og seks point ned til Manchester City, der er de to nærmeste forfølgere. Begge har spillet en kamp færre.

Liverpool spiller ude mod Sheffield United onsdag, mens Manchester her gæster Aston Villa.