Champions League

Tuchel uenig i annulleret straffespark: Ikke en klar og tydelig fejl

Bayern München-cheftræner Thomas Tuchel mener ikke, at VAR skulle have blandet sig i det straffespark, som sydtyskerne blev tildelt i tillægstiden onsdag aften.

Thomas Tuchel er ikke enig i det annullerede straffespark.
Foto: Angelika Warmuth/Reuters/Ritzau Scanpix

F.C. København leverede en imponerende indsats på Allianz Arena i Sydtyskland onsdag aften.

Efter de første 90 minutter var stillingen fortsat 0-0 mod Bayern München, men pludseligt var det hele ved at krakelere.

En bold ramte Peter Ankersen på armen, og dommer Stéphanie Frappart pegede på pletten.

VAR brød dog ind og fik i sidste ende omstødt kendelsen, hvilket skabte stor frustration hos flere af Bayern-stjernerne.

Bayern Münchens cheftræner, Thomas Tuchel, fortæller efter slutfløjt til Viaplay, at han heller ikke er enig i VAR’s indgriben.

– Jeg bryder mig ikke om selve straffesparket, men hvis hun dømmer straffesparket, så er hans [Peter Ankersens] arm både højt placeret og langt væk fra kroppen – og bolden rammer armen.

– Hvis hun giver det, så skal VAR, som jeg forstår det, kun bryde ind, hvis det er en klar og tydelig fejl. Jeg synes ikke, det er en klar og tydelig fejl, for der er ingen der ved, hvad en klar og tydelig fejl er længere, når det kommer til hånd på bolden, siger Thomas Tuchel til Viaplay.

Thomas Tuchel mener dog også, at VAR skulle have blandet sig uden om, hvis det havde været den omvendte situation.

– Havde hun ikke dømt straffesparket, så skulle VAR heller ikke have gjort noget.

– Men vi har været lidt heldige tidligere i gruppen, og det var vi måske ikke her. Måske det kommer tilbage i de næste kampe, siger han.

Bayern-træneren fortæller videre, at han onsdagens VAR-modgang til trods faktisk er tilhænger af det omdiskuterede VAR-system.

– Generelt er jeg for VAR. Det hjælper med at få flere objektive kendelser omkring scoringer, som er så afgørende i den her sport.

– I dag (onsdag, red.) var ikke en situation, hvor VAR skulle have gjort noget, men vi har de her diskussioner hele tiden, og alle gør deres allerbedste for at udvikle på det.

Mål og Highlights: FCK får kæmpe resultat ude mod Bayern – nu kan de selv afgøre deres skæbne

Med det annullerede straffespark endte opgøret 0-0, og F.C. København fik derfor et både imponerende og vigtigt point med sig hjem til Danmark.

FCK står derfor med gode kort på hånden forud for sidste kamp i Champions League-gruppespillet den 12. december, hvor Galatasaray gæster Parken.

En uafgjort vil med garanti sikre europæisk fodbold efter nytår, mens en sejr med sikkerhed sender FCK videre til knockoutfasen i Champions League.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P