Champions League

Arsenal tangerer Manchester Uniteds rekord fra kamp mod Brøndby

Brøndby IF er fortsat den klub, der hurtigst er kommet bagud med 4-0 mod en engelsk modstander i en europæisk turnering - men de er ikke længere alene.

Brøndby IF er nu med i en rekord, der også tæller Arsenal, Manchester United og Lens.

27 minutter.

Det er, hvad Arsenal onsdag aften skulle bruge for at være foran med 4-0 hjemme mod Lens i Champions League.

Den hurtige firemålsføring er en tangering af rekorden for, hvor hurtigt en engelsk klub nogensinde er kommet foran med 4-0 i en europæisk turnering. Det skriver statistik- og analysevirksomheden Opta på X.

Rekorden trækker faktisk tråde til dansk fodbold, nærmere bestemt Brøndby IF.

Det var således klubben fra vestegnen, der tilbage i 1998 fik ørene i maskinen mod Manchester United.

Her scorede David Bechkam i det 6. minut, inden Andy Cole, Phil Neville og Dwight Yorke fulgte trop. Også her blev det til 4-0 i det 27. minut.

Dermed kan Arsenal og Manchester United nyde rekorden i fællesskab, mens Brøndby IF nu kan glæde sig over at have fået selskab af Lens i den, fra deres perspektiv, mindre prangende rekord.

Mål og Highlights: Arsenal kører Lens midtover og sikrer sig førstepladsen

Arsenal sejrede med 6-0 over Lens onsdag aften, mens Manchester United sendte Brøndby hjem med et 5-0-nederlag i bagagen dengang i 1998.

Arsenal blev desuden den første engelske klub nogensinde til at være foran med fem mål ved pausen i en Champions League-kamp.