3F Superligaen

Mikael Anderson bliver sparket ned markant mere end alle andre i Superligaen: Det er lige voldsomt nok

Mikael Anderson bliver sparket ned igen og igen i Superligaen. Faktisk er det næsten dobbelt så meget som nummer to på listen, og det mener AGF-profilen er lige voldsomt nok. AGF-cheftræner Uwe Rösler er ikke i tvivl om, at det er et velovervejet kneb fra modstanderne.

Der bliver markant flere frispark mod Mikael Anderson end mod nogen anden spiller i Superligaen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

– Det er lige voldsomt nok.

Sådan siger AGF’s Mikael Anderson til campo.dk, da han bliver forholdt en ganske opsigtsvækkende statistik fra Superligaen.

Her fremgår det, at der er blevet begået intet mindre end 48 frispark mod AGF-profilen i denne sæson. Til sammenligning er der blevet begået 29 frispark mod listens to andenpladser, OB’s Rami Al Hajj og Brøndby IF’s Mathias Kvistgaarden.

Selv peger Mikael Anderson på sin spillestil som den primære årsag bag de mange frispark mod ham.

– Jeg ved godt, at jeg trækker mange frispark, men at det var så mange, det var jeg måske ikke helt klar over.

– Nogen vil jo nok sige, at jeg er god til at opsøge kontakten – nogen vil sige, at jeg er god til at smide mig. Men jeg tror, at svaret ligger i, at jeg godt kan lide at komme tæt på min modstander.

– Så er det jo klart, at når man kommer ind i mange dueller, så er der også en stor chance for at der bliver begået frispark.

Det er ikke, fordi du går og pisser modstanderen af inde på banen?

– Jo, det gør jeg også, siger han med et grin.

AGF-cheftræner Uwe Rösler er også bekendt med statistikken.

For ham at se er det overhovedet ikke tilfældigt – det er derimod et taktisk kneb, som modstanderne bevidst benytter sig af.

– Det har jeg været opmærksom på i år. Vi talte om det i begyndelsen af sæsonen.

– Nogle modstandere hiver ham ned med det samme, når vi har omstillinger. De ved godt, at han er en nøglespiller for os i omstillingerne.

– Det har jeg indset, og jeg brokker mig ikke. Men jeg tror, at modstanderne analyserer os, ligesom vi gør det med dem, og så når de frem til, at i omstillingerne bliver de nødt til at tage Mikael ud. Det er meget ofte tilfældet, siger AGF-cheftræneren.

Uwe Rösler håber samtidig på, at der bliver rettet opmærksomhed mod de mange frispark begået mod en af hans bærende profiler.

Særligt med tanke på, at de bliver begået i omstillingerne, hvor farten og kraften i duellerne ofte er i den høje ende af skalaen.

– Jeg håber, at folk beskytter ham. For når folk slipper afsted uden en advarsel for at tage ham ned i omstillingerne så mange gange.. Det kan, for mig at se, potentielt føre til skader.

– Spillere som ham, der er gode til at komme væk fra modstanderen, drive bolden fremad og er god i én-mod-én-situationer, skal altid beskyttes.

– Vi har helt klart identificeret det som et taktisk kneb fra modstanderen – at de tager ham ud af kampen i de momenter, lyder det fra Uwe Rösler.

Mikael Anderson fører også en anden statistik i den bedste danske fodboldrække, nemlig vundne dueller langs jorden.

Den spiller selvfølgelig ganske godt sammen med statistikken om de mange frispark, men faktisk topper AGF-dynamoen yderligere en superligastatistik; afslutninger udenfor feltet.

– Den statistik er jeg jo ikke super glad for. Det betyder jo, at jeg afslutter meget uden at score. Så den statistik vil jeg helst ikke være nummer ét i, når jeg ikke har scoret flere end jeg har. Jeg kan tage med, at jeg er afslutningsvillig, men vi skal have nogle flere mål, før jeg tager den statistik som et kompliment.

– Jeg tror, at man altid kan forbedre sig. Selvfølgelig kan jeg godt lide at lave mål og være kampafgørende, men i sidste ende er det eneste, der betyder noget for mig, at AGF vinder fodboldkampe. Hvor mange mål og assister jeg laver, det kan man altid kigge på. Men jeg synes, at jeg har haft en stor betydning for holdet. Uanset om jeg har lavet mål eller ej, så har jeg eksempelvis fået en del frispark, som jo også kan hjælpe holdet.

– Selvfølgelig arbejder jeg på at score flere mål. Men jeg er også en spiller, der går op i andre ting end at score mål og lave assister. Jeg går op i selve fodboldspillet også. Så jeg er måske ikke den der målscorer-type, men jeg arbejder på det, siger han.

Mikael Anderson står noteret for en enkelt scoring og to assister i denne sæson i Superligaen. I Oddset Pokalen er det blevet til et mål og en enkelt assist.

Det indre ur tikker og han blev rygtet til udlandet i sommer: Vil vinde noget med AGF

Den 25-årige AGF’er måtte lade sig udskifte med en hovedskade nær slutningen af kampen mod Brøndby den 6. november.

Siden sad han over med en hjernerystelse i 2-0-sejren over Viborg FF inden landskampspausen.

AGF spiller næste gang ude mod FC Nordsjælland søndag klokken 14.00. Den kamp kan ses på TV3 SPORT og Viaplay.

Kilder: agf.dk og superliga.dk

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P