Barca glider længere væk fra toppen med nyt pointtab

FC Barcelona satte lørdag vigtige point over styr ude mod Rayo Vallecano.

FC Barcelona smed point ude mod Rayo Vallecano.

FC Barcelona smed endnu en gang point i LaLiga lørdag.

Her bød Rayo Vallecano op til dans, og det lignede længe en hårdt tilkæmpet sejr for det undertippede hjemmehold.

Et sent selvmål hjalp dog Barca på kurs mod pointene, og kampen endte derfor 1-1.

Opgørets første mål faldt i det 39. minut, da Unai Lopez kunne sende Rayo Vallecano til pause med en 1-0-føring.

Vanen tro sad FC Barcelona på langt størstedelen af spillet, men mål kom der ikke nogen af.

Derfor var det da også en kæmpe forløsning for Xavi og co., da Florian Lejeune forsøgte at blokere bolden på et indlæg, så den ikke nåede frem til Robert Lewandowski – han kom nemlig til at sende den i eget net i stedet.

Med 82 minutter spillet var stillingen derfor 1-1, og Barca jagtede efterfølgende sejren. Rayo Vallecano modstod dog catalanernes forsøg, og opgøret endte altså derfor i en pointdeler.

Frenkie de Jong spillede sin første kamp siden september efter at have siddet ude med en skade. Hollænderen spillede samtlige minutter af opgøret.

Til gengæld var Barca uden Gavi og Marc-André ter Stegen, der begge blev skadet under den netop overståede landholdspause.

Andreas Christensen startede inde og spillede hele opgøret.

Pep Guardiola lod Ferran Torres skifte til ‘Mit Barca’

FC Barcelona har nu spillet uafgjort fire gange i LaLiga i denne sæson, mens det for nyligt også blev til et nederlag mod Real Madrid.

Den catalanske storklub, der vandt det spanske mesterskab på overbevisende facon i forrige sæson, indtager med lørdagens ene point fortsat tredjepladsen i LaLiga. Atletico Madrid er dog kun tre point efter på fjerdepladsen, men har til gengæld to kampe i hånden på Barca.