Premier League

Yankuba Minteh i interview med Newcastle: Der er stor forskel på at spille i Holland og Danmark

Yankuba Minteh har fået tur i den nede i Holland, som han lige nu er udlejet til fra Newcastle.

Yankuba Minteh sammenligner Holland og Danmark.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det var en glædens dag for alle parter, da OB tilbage i juni kunne meddele, at man havde solgt Yankuba Minteh til engelske Newcastle.

Salget er det største nogensinde i OB’s historie, og Yankuba Minteh selv kunne se frem til at tage et kæmpe skridt i sin karriere efter at have slået sit navn fast i OB og Superligaen på rekordtid.

Den 19-årige gambier blev dog ikke vurderet klar til Premier League-fodbold med det samme, og er i stedet nu godt i gang med sit lejeophold i hollandske Feyenoord. Lejeopholdet varer hele sæsonen.

I de seneste seks kampe i den hollandske Eredivisie har den unge kantspiller noteret sig for tre mål og en assist, og tilbage i september fik han debut for Gambias A-landshold.

Successen har nu fået Newcastle til at bringe et interview med den tidligere OB’er.

– Alt går godt indtil videre her i Feyenoord. Det er et godt hold og jeg er omgivet af gode mennesker, så det har været en positiv start.

– Standarden for fodbold er virkelig høj her, og jeg forsøger at arbejde så hårdt som muligt hver dag til træning og kamp, siger han.

Yankuba Minteh nåede i alt at spille 17 kampe i den danske Superliga.

Samtidig står han nu noteret for i alt ni kampe i den bedste hollandske række, og han er derfor i stand til at sammenligne de to:

– Jeg føler, at jeg udvikler mig både på- og udenfor banen. Det er anderledes at spille i Holland sammenlignet med Danmark. Det er meget større og en anden kultur, og der er mange topspillere på alle banens positioner.

– Det var også noget, som jeg synes var svært at stå overfor i begyndelsen, men jeg synes, at jeg har lært at håndtere det og har været i stand til at gribe min chance på holdet. Jeg bliver stærkere hver dag, både fysisk og mentalt, siger den tidligere OB’er.

OB-vikar beklagede over for spillerne efter Hvidovre-fadæse

Feyenoord indtager lige nu andenpladsen i Eredivisie, hvor PSV er hele syv point foran på førstepladsen.

Feyenoord vandt det hollandske mesterskab i forrige sæson.

Newcastle blev i forrige sæson nummer fire i Premier League. I denne sæson er det indtil videre blevet til en syvendeplads.

Yankuba Mintehs kontrakt med Newcastle strækker sig frem til sommeren 2028.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P