Dansk Fodbold

For første gang i 42 år: DBU indstiller nyt medlem

DBU's bestyrelse vil til næste repræsentantskabsmøde fremsætte forslag om at optage Kvindedivisionsforeningen som DBU's tredje medlem.

Kvindedivisionsforeningen bliver tredje medlem af DBU.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

DBU Bredde og Divisionsforeningen blev begge medlemmer i DBU i 1981.

Nu – 42 år senere – bliver Kvindedivisionsforeningen også medlem. I hvert fald vil DBU’s bestyrelse til næste repræsentantskabsmøde fremsætte forslag om at optage kvindedivisionsforeningen på lige fod med DBU Bredde og Divisionsforeningen.

– Vi forbereder også lovforslag, der skal give mulighed for at give Kvindedivisionsforeningen flere kompetencer, alt afhængig af forhandlingerne mellem DBU og Kvindedivisionsforeningen om fremtidig strategiaftale. Vi mener, at det er helt naturligt og godt for dansk fodbold, at Kvindedivisionsforeningen er medlem, lyder det i en beretning fra DBU’s bestyrelse onsdag.

I beretningen slår DBU’s bestyrelse desuden fast, at fast track-systemet, der skulle give Superliga-klubber en hurtigere rute ind i kvindefodbold, skrinlægges.

Forslaget kom som følge af de krav fra UEFA, der kræver, at eliteklubber fra 2024-25 skal have et kvindefodboldhold på eliteniveau, såfremt de vil være med i de europæiske turneringer Champions League, Europa League og Conference League.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P