International Fodbold

Southgate vil være bedst i verden: Der er ikke plads til sjusk og afslappethed

Den engelske landstræner har et udtalt mål om at komme til tops på FIFA's verdensrangliste.

Englands landstræner vil slutte som nummer et i verden.
Foto: Robert Atanasovski/AFP/Ritzau Scanpix

Det engelske landshold jagter noget, de endnu aldrig har prøvet.

Fodboldens hjemland har som en af de største fodboldnationer aldrig været nummer ét på FIFA’s verdensrangliste over landshold, siden den blev introduceret i 1993.

Tyskland, Brasilien, Italien, Frankrig, Argentina, Spanien, Holland og Belgien har alle indtaget førstepladsen, og den placering vil den engelske landstræner, Gareth Southgate, gerne indtage.

England er lige nu nummer fire bag Argentina, Frankrig og Brasilien, og hvis nationen vil til tops, kræver det flere ting.

– Hvis man vil være det bedst-rangerede hold, så er der ikke plads til sjusk og afslappethed. Det er nødt til at være vores drivkraft. Det tilskynder også en opførsel hver dag både på og udenfor træningsbanen, siger Gareth Southgate ifølge Sky Sports.

England leverede fredag aften en alt andet end imponerende præstation, da det ‘kun’ blev til en 2-0-sejr hjemme på Wembley mod Malta.

Mandag aften har Southgates tropper mulighed for at føje yderligere point til ranglisten, når de møder Nordmakedonien i Skopje.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Der er nogle ting, som vi gerne vil se. Hvis vi vil være et tophold, så er præstationsniveauet nødt til at være spot on hver gang. I sidste ende opnår man det (førstepladsen, red.) med stabilitet, og man er nødt til også at spille godt i slutrunderne, for ranglistepointene er større i slutrunderne, lyder det fra Southgate.

England tog revanche mod Italien på Wembley og sikrede sig EM-billet

England har de seneste fem år været at finde på verdensranglistens top-fem. Det er en udbygning af nationens rekord, som tidligere lød på seks måneder i top-fem i en periode fra 1997 til 1998.

Englandkvalificerede sig allerede i oktober til EM, da de hjemme på Wembley slog Italien 3-1.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P