Glad Malmø-AC efter svensk guld: Det handlede om det mentale – og der vandt vi

Anders Christiansen har tilbragt meget af sæsonen på sidelinjen, men kunne søndag juble med sine holdkammerater i Malmø FF over at have vundet det svenske mesterskab.

Anders Christiansen jubler efter Malmø-guld
Foto: Andreas Hillergren/TT/Ritzau Scanpix

Malmø FF vandt søndag eftermiddag det svenske mesterskab efter en dramatisk duel mod Elfsborg.

Både på banen og udenfor banen var der skruet helt op for dramaet i mesterskabskampen, som Malmø skulle vinde for at tage guldet. Og det formåede de lige netop med en sejr på 1-0.

Derfor var det også en glad dansker i form af Anders ‘AC’ Christiansen, der mødte Eurosports udsendte reporter efter opgøret, mens mesterskabsfesten stod på i baggrunden.

AC har ikke været med i store dele af sæsonen, da han i slutningen af maj måtte en Malmø-træning, med hvad der viste sig at være hjerteproblemer. Det har holdt ham på sidelinjen lige siden, og derfor er det blot blevet til otte Allsvenskan kampe i sæsonen.

– Det er lidt anderledes end de andre år, men alt i alt er det jo fantastisk. Det har været en lang sæson på alle mulige måder, og at vi kan krone det – specielt efter den seneste sæson – og komme tilbage på den måde, det gør det jo bare endnu vildere, fortæller han til Eurosport med henvisning til problemerne, han selv har været ramt af i løbet af sæsonen, og fortsætter:

– Det var en speciel kamp – en mental kamp. Dem, der er stærkest i kasketten, vinder. Jeg ved ikke, om det er fortjent eller ufortjent, men vi skaber i hvert fald nok chancer til at vinde i dag. Elfsborg har gjort det fantastisk, men har fået gummiben her til sidst, hvor vi bare har været stærke. Vi har prøvet det før, og det kan man også se i dag.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Malmø FF slutter sæsonen á point med dagens modstander fra Elfsborg, og derfor er det målscoren, der har afgjort mesterskabet til Malmø FF’s fordel.

Anders Christiansen har spillet i Malmø siden januar 2016. Hans ophold blev kort afbrudt at et ophold på et halvt år i belgiske Gent i 2018. I alt er det blevet til 234 kampe for Malmø FF med 61 mål og 46 assists til følge.

Han er fortsat på kontrakt i klubben frem til den 31. december 2024.

Læs meget mere om det vilde opgør mellem Malmø FF og Elfsborg herunder

Vildt drama på og udenfor banen – Malmø FF genvinder det svenske mesterskab
Skandaløse scener: Uroligheder udsætter mesterskabskamp – brandalarm på stadion
Bekræftet: Dansker forlader Malmö FF

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P