3F Superligaen

Politiet melder klart ud om københavnerderby: Strafzone og tilbageholdelse af fans

Brøndby IF's fans kan godt begynde at indstille sig på, at de bliver tilbageholdt af politiet efter søndagens derby. Derudover vil der blive oprettet en strafzone.

Politiet tager et nyt tiltag i brug, når Brøndby IF gæster F.C. København i Parken i Superligaen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Søndag afvikles dansk fodbolds største derby nok en gang.

Her gæster Brøndby IF ærkerivalerne F.C. København i Parken.

Allerede nu kan de Brøndby-fans, som vælger at tage ind i den danske nationalarena for at støtte Jesper Sørensen og co., godt begynde at væbne sig mål tålmodighed.

Således oplyser Københavns Politi, at man har tænkt sig at benytte sig af den nye lov om tilbageholdelse af fans.

Kampen mellem F.C. København og Brøndby bliver nemlig vurderet som en højrisikokamp, blandt andet fordi der tidligere har været uroligheder mellem fangrupper fra de to hold i forbindelse med, at tilskuerne forlader stadion.

– Vi har desværre oplevet, at visse grupper blandt de to holds fans tørner sammen uden for Parken lige efter kampene. Tilbageholdelsen af tilskuere på udebaneafsnittet skal være med til at adskille de grupper til større sikkerhed for alle.

– Tiltaget sker i tæt samarbejde med både F.C. København, Brøndby og ikke mindst deres fanklubber, og vi vil gøre, hvad vi kan for ikke at tilbageholde tilskuerne længere, end vi skønner nødvendigt, siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

Samme regel blevet taget i brug ved seneste derby. Tilbageholdelsen kan vare i op til en time.

Foruden tilbageholdelse Brøndby-fansene i Parken, bliver der også oprettet en midlertidig skræpet strafzone op til opgøret.

Det betyder, at straffen kan stige til det dobbelte for visse typer af kriminalitet begået i zonen – det gælder blandt andet vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden. Strafzonen er gældende i tidsrummet den 12. november fra klokken 06.00 til klokken 20.00.

– Vi håber og tror, at den skærpede strafzone kan få folk til at tænke sig grundigt om og holde sig fra slagsmål og hærværk. Der vil selvfølgelig være synligt politi til stede for at gribe ind, hvis det sker, siger Peter Dahl.

Zonen omfatter følgende område:

Trianglen – Blegdamsvej – Frederik V’s Vej – Edel Sauntes Allé – Nørre Allé – Jagtvej – Østerbrogade.

Jesper Sørensen om skadet Brøndby-profil: Det kan tage noget tid

Kampen mellem F.C. København og Brøndby IF fløjtes i gang søndag klokken 12.00 i Parken og kan ses på TV3+ og Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P