3F Superligaen

Officielt: Jacob Friis skifter Viborg ud med Bundesligaen

Jacob Friis er nu endegyldigt på plads i Bundesligaen, hvor han fremover skal være assistenttræner for Jess Thorup.

Jacob Friis har efter en succesfuld periode som cheftræner i Viborg FF nu valgt at fortsætte karrieren i FC Augsburg.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter en flot periode i Viborg FF går turen nu videre for Jacob Friis.

Således oplyser superligaklubben onsdag, at man har solgt sin cheftræner til tyske FC Augsburg.

Jacob Friis skal fremover være assistenttræner for den tidligere F.C. København-cheftræner Jess Thorup, der i midten af oktober overtog cheftrænerjobbet i bundesligaklubben. Jess Thorup har i øvrigt fået en forrygende begyndelsen på tilværelsen i det tyske, hvilket du kan læse mere om HER.

Jacob Friis nåede i alt at stå i spidsen for Viborg FF i 76 kampe, hvoraf de 34 endte som sejre. Hertil kommer 19 uafgjorte og 23 nederlag.

– Jeg er stadig glad og stolt over, at jeg fik muligheden i Viborg for snart to år siden. Det har været en fantastisk tid i en fantastisk klub, hvor jeg har arbejdet sammen med mange virkelig dygtige mennesker både i spillertruppen, staben og i administrationen. Vi har fået store oplevelser sammen, og takket være alt det, så er denne store mulighed nu dukket op for mig.

– Det var ikke min plan, at min tid i Viborg skulle stoppe allerede nu, men da muligheden for et job i Bundesligaen dukkede op, så var det for stort at sige nej til. Jeg har mødt forståelse fra klubbens side, og jeg er glad for, at det er lykkes for alle parter at nå til enighed. Jeg vil sige tak til alle i klubben for nogle gode år, og jeg ønsker Viborg alt det bedste fremover, siger Jacob Friis til Viborg FF’s egen hjemmeside.

TV Midtvest skrev tidligere onsdag, at handlen var faldet på plads. Mediet erfarer, at Jacob Friis har fået en aftale frem til sommeren 2025.

Ifølge B.T. har Viborg FF tjent 1,5 millioner kroner på salget af den 46-årige træner.

Det bliver Jakob Poulsen, der overtager som cheftræner i Viborg FF resten af året.

Han stod også i spidsen for Viborg FF i søndagens 2-1-sejr over Silkeborg IF, hvor Jacob Friis var fraværende grundet de forhandlinger, der altså nu er nået i mål.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P