Champions League

Neestrup sad på tribunen i 2006: Sejren over United dannede fundament for FCK

F.C. København vandt sidst, Manchester United gæstede Parken. Det er 17 år siden, men er støbt ind i Parken og FCKs fundamentet.

FC Copenhagen's coach Jacob Neestrup during FC Copenhagen's press conference ahead of the team's Champions League match against Manchester United in Copenhagen on Tuesday 7 November 2023.. (Photo: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix)

Jacob Neestrup var som spiller en del af FCKs talentafdeling.

Men i 2006 havde han brækket foden og var derfor ikke en del af det FCK-mandskab, der sensationelt slog Manchester United.

Meget vand er siden løbet gennem åen, men det store resultat for 17 år siden er mejslet ind i FCK. Det blev italesat af Jacob Neestrup på pressemødet tirsdag forud for onsdagens Champions League-kamp.

Her kiggede Neestrup tilbage på kampen fra 2006.

– Jeg var lige blevet skadet, så jeg sad på tribunen med en brækket fod. Jeg kan sige med 100 procent sikkerhed, at jeg ikke var startet inde i den kamp alligevel, udtalte Neestrup på pressemødet.

Hovedstadsklubben havde blandet andet Atiba Hutchinson, Marcus Allbäck og Brede Hangeland i startopstillingen dengang – spillere, som også gjorde indtryk på Neestrup.

– Men jeg kan huske det hold, som var et af de første FCK-hold med ekstremt store personligheder.

– Meget rutineret hold, og enig i betragtningen om, at det er dén kamp, hvor vi, som klub, første gang viser – og laver grundlaget for – at vi sidder her i dag.

– Det var den kamp, og det kan jeg huske, som var det i går, fortalte Neestrup.

Kampen mellem F.C. København og Manchester United fløjtes op klokken 21, og kan ses på TV3+ og Viaplay.

Neestrup inden Manchester United: Sejr i Randers var vigtigst

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P