Skandalekamp i Sverige: Kampafbrydelse i Häckens sejr over Malmö

Seks mål, en lang kampafbrydelse og masser af dramatik, da BK Häcken og Malmö spillede afgørende topkamp i den Allsvenskan.

Malmös spiller løber med et romerlys, som tilskuerne havde kastet ind

Malmö på andenpladsen skulle bruge en sejr over Häcken på tredjepladsen, for bevare håbet om et svensk mesterskab søndag eftermiddag.

Alt andet end tre point til Himmelsblått vil spille en matchbold til Elfsborg, som er modstanderen i Malmös sidste kamp i sæsonen.

Der var derfor masser på spil i Göteborg. Efter 20 minutter bragte Häckens FCM-ejede angriber Edward Chilufya hjemmeholdet foran, men seks minutter senere udlignede Malmös Derek Cornelius.

Stemningen var intenst på Bravida Arena, og de mange tilrejsende Malmö-fans piskede deres mandskab frem mod sejren.

Alligevel stod der Häcken på det næste mål. Pontus Dahbo scorede i det 59. minut og tre minutter senere var den 19-årige svensker på pletten igen. 3-1 til Häcken, og så lå Malmös guldchancer i ruiner.

Efter 72 minutter blev Häckens Aiham Ossou skiftet ud. På vej ud af banen lavede han en hånlig gestus ned mod Malmös medrejsende fans, og det Malmös spillere til at fare i flint over for Ossou.

Det skabte et mindre kaos, og det kaotiske stemning blandt spillerne bredte sig på lægterne, hvor Malmös tilhængere begyndte at bevæge sig ind på banen og tage del i håndgemænget.

Derfor blev spillerne beordret ned i katakomberne under stadion, og kampen var afbrudt i 25 minutter.

Den udskiftede Ousou blev vist sit andet gule kort i forbindelse med udskiftningen, og derfor var Häcken en mand i undertal i de sidste 20 minutter plus tillæg.

Malmö satte alle sejl ind på tre vigtige scoringer, og skiftede blandt andet danske Sebastian Jørgensen ind. Skånemandskabet fik også bolden ind til 3-2, men få minutter senere scorede Häcken til kampens resultat 4-2.

Det betyder, at Elfsborg skal tabe søndag aften mod bundholdet Degerfors, for at Malmö stadig har en chance for mesterskabet.