UEFA skal med ind over: To nye priser oprettes ved Ballon d’Or-uddelingen

UEFA meddeler fredag, at fodboldforbundet fremover bliver medarrangør af Ballon d'Or-prisuddelingen, som samtidig udvides med to nye priser.

UEFA bliver medarrangør på Ballon d'Or og tilføjer to nye priser
Foto: Franck Fife/AFP/Ritzau Scanpix

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, skal fremover være med til at arrangere Ballon d’Or.

Det oplyser fodboldforbundet fredag formiddag på sin hjemmeside.

Her fremgår det, at UEFA bliver en del af Ballon d’Or-ceremonien, men at det stadig vil være Group Amaury, som ejer France Football og L’Équipe, der skal stå for afstemningen – uafhængigt af UEFA.

UEFA’s indblanding i Ballon d’Or bliver i højere grad med fokus på selve organiseringen af ceremonien, for den fodboldfaglige ekspertise og så bliver det også med henblik på at tilføje to yderligere priser til gallaen.

– Fra 2024 vil vi være med til at organisere det mest prestigefyldte awardshow (Ballon d’Or, red.) i fodboldverdenen, hvor de største spillere i vores sport hyldes, fortæller UEFA på sin hjemmeside og fortsætter:

– Samtidig vil vi også introducere to nye priser ved Ballon d’Or-uddelingen i form af en pris til årets mandlige- og årets kvindelige træner.

Lionel Messi vinder for ottende gang – se Ballon d’Or top-10 her

Med tilføjelsen af de to priser for årets mandlige- og kvindelige træner, som vil være med allerede fra næste års prisuddeling, indeholder ceremonien nu i alt 10 priser.

Der er således, foruden de to nye priser, en Ballon d’Or-pris for bedste spiller i verden til både mænd og kvinder, Kopa-prisen for den bedste spiller under 21 år, Yashin-prisen til årets bedste målmand og Gerd Müller-prisen til årets topscorer.

Derudover er der også en pris til sæsonens bedste klub på herre- og dame-siden, mens Sócrates-prisen uddeles for humanitært arbejde.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P