Pokalgyser i Helsingør: Straffesparkskonkurrence afgjorde FC Helsingør mod Lyngby

Pokalkampen mellem FC Helsingør og Lyngby Boldklub skulle helt i straffesparkskonkurrence for at finde sin vinder. Kampen bød både på skøre mål, flotte langskud og straffesparksdrama.

Kikkenboorg blev den store helt for Lyngby i pokalkampen mod Lyngby Boldklub

FC Helsingør blev endestationen for Lyngby Boldklubs pokaldrømme sidste år.

Tirsdag aften skulle Helsingør fra bunden af NordicBet Ligaen så forsøge at gentage sidste års bedrift, da Superligaklubben Lyngby Boldklub gæstede slotsbyen.

Og lad det være sagt med det samme: det var en sand pokalgyser denne allehelgensaften.

Helsingør kom overraskende foran efter et mærkværdigt klumpspil, hvor bolden blev sparket ind på Helsingør-angriberen Jakob Johansson og efterfølgende dansede ind i mål.

Føringen holdte kun i to minutter før, at Lyngbys stjerne Gylfi Sigurdsson havde udlignet på straffespark. Sigurdsson scorede også til 1-2 på et smukt langskudsmål.

Det lignede derfor en forventet Lyngby-sejr, men få minutter før tid scorede Mathias Christensen på en løs bold i feltet, og så endte kampen 2-2.

Det betød forlænget spilletid, og efter 30 minutters skræklig rodebutik stod det klart: der skulle straffesparkskonkurrence til for at finde vinderen.

Både Helsingør og Lyngby scorede på deres første tre spark, men Lyngbys målmand Mads Kikkenborg snuppede Helsingørs fjerede spark, og derfor kunne Marcel Rømer sparke Lyngby i kvartfinalen, da han omsatte det sidste spark.

Der trækkes lod til kvartfinalerne torsdag aften, og første kvartfinale spilles i starten af december.

Et år siden i dag: Brøndby-bøddel ser tilbage på pokalsensation