International Fodbold

FIFA bekræfter: Saudi-Arabien er eneste bud til VM i 2034

Australien trak sig tidligere på tirsdagen som muligt værtsland til VM i 2034, og derfor er Saudi-Arabien den eneste nation, der byder ind som værtsnation til slutrunden. Det bekræfter FIFA tirsdag.

Saudi-Arabein tæt på værtskab ved VM 2034
Foto: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters/Ritzau Scanpix

Tirsdag den 31. oktober var sidste frist for nationer til at lægge billet ind på værtslandskandidaturet til verdensmesterskaberne i 2034.

Og kun et land har valgt at indløse billetten, det skriver FIFA i en pressemeddelelse tirsdag aften. Derfor er det ganske vist, at Saudi-Arabien skal arrangere VM i 2034.

Saudi-Arabien meldte sig på banen tidligere i oktober, da FIFA præsenterede hele seks nationer fra tre kontinenter som vært ved VM i 2030.

Valget af de tre kontinenter, som værter til VM i 2030 betyder – grundet FIFAs princip om rotation mellem kontinenterne – at værterne til VM i 2034, enten skal komme fra Oceanien eller Asien.

Og med Australiens exit tirsdag røg Oceaniens kandidatur, og derfor er kun Saudi Arabien, der spiller i den asiatiske konføderation, tilbage.

FIFA skriver i pressemeddelelsen, at fodboldorganet nu starter processen med at evaluere Saudi-Arabiens VM-bud.

– Som fastlagt i de udbudsregler, der blev godkendt af FIFA Council, vil der gennemføres grundige bud- og evalueringsprocesser af de lande, der har budt, inden de endeligt vil blive valgt ved en Fifa-kongres, der forventes at afholdes i sidste kvartal af 2024, skriver FIFA i pressemeddelelsen.

FIFA skriver desuden, at de vil indgå i en dialog med Saudi-Arabien, som vil fokusere på infrastruktur, kommercielle hensyn, bæredygtighed og menneskerettigheder.

Officielt: Seks værtsnationer fordelt på tre kontinenter til VM 2030

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P