International Fodbold

Bejler til VM 2034 trækker sig: Nu peger alt på Saudi-Arabien

Australien søger ikke om værtskabet til VM-slutrunden i 2034 alligevel, og dermed ligner Saudi-Arabien en kommende VM-vært.

Saudi-Arabein tæt på værtskab ved VM 2034
Foto: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvor skal VM afholdes i 2034?

Godt nok er der lang tid til, men allerede nu arbejdes der på at komme nærmere en vært for VM-slutrunden om godt og vel 10 år.

I starten af oktober måned udpegede FIFA seks nationer, der skal afholde VM i 2030. Og i samme forbindelse opfordrede FIFA til, at fodboldforbundene i Asien og Oceanien skulle byde på slutrunden i 2034.

Og her lå man ikke på den lade side i Saudi-Arabien, der blot få timer efter udmeldingen sendte et officielt bud afsted på VM-slutrunden i 2034.

Et andet fodboldforbund, der også blev bragt i spil, var det australske fodboldforbund. Herfra lød det, at man kraftigt overvejede at sende et bud – dog uden at et officielt bud blev sendt afsted med det samme.

Og tirsdag står det så klart, at det faktisk slet ikke bliver til et officielt bud fra det australske fodboldforbund på VM i 2034. Det oplyser fodboldforbundet på sin hjemmeside.

– Vi har undersøgt mulighederne for at byde ind på værtskabet for VM 2034. Efter at have overvejet alle faktorer er vi nået til den konklusion, at vi ikke vil byde på VM-slutrunden i denne omgang, skriver forbundet.

I stedet oplyser det australske fodboldforbund, at man ønsker at satse på at afholde andre turneringer i landet i løbet af de kommende mange år. Her nævnes blandt andet Asian Cup for kvinder i 2026 og klub-VM i 2029.

Lionel Messi vinder for ottende gang – se Ballon d’Or top-10 her

VM-slutrunden i 2034 skal afholdes i enten Asien eller Oceanien – eller begge – som følge af FIFA’s rotationsprincip. Da Nordamerika står for at afholde VM i 2026, og Afrika, Europa samt Sydamerika står for slutrunden i 2030, er det altså Asien og Oceaniens tur i 2034.

Australien var som udgangspunkt den eneste nation, der overvejede at byde Saudi-Arabien op til dans i forhold til værtskabet i 2034. Med fodboldforbundets melding tirsdag er Saudi-Arabien fortsat det eneste bud, der for nuværende er på slutrunden.

FIFA opsatte i starten af oktober en deadline for bud på VM-slutrunden i 2034. Deadlinen er den 31. oktober, og dermed kan det meget vel ende med, at Saudi-Arabien ender med værtskabet for VM 2034 helt uden kamp fra andre nationer.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P