Debutanternes El Clásico: Bellingham blev Real-helt mod Barcelona

Jude Bellingham blev den helt store helt for Real Madrid lørdag aften, da han for første gang spillede et El Clásico mod rivalerne fra FC Barcelona.

Soccer Football - LaLiga - FC Barcelona v Real Madrid - Estadi Olimpic Lluis Companys, Barcelona, Spain - October 28, 2023 Real Madrid's Jude Bellingham scores their first goal REUTERS/Albert Gea

Selvom Real Madrid i sommer gav mere end 750 millioner kroner for Jude Bellingham, så virker det beløb paradoksalt lille.

Den 20-årige englænder blev lørdag aften helten, da han i sit første El Clásico nogensinde sørgede for begge Real Madrids mål i 1-2-sejren over FC Barcelona.

På FC Barcelonas midlertidige hjemmebane på bjerget i den catalanske by var det ellers hjemmeholdet, der lagde klart bedst fra land.

Efter seks minutters spil var det nemlig Ilkay Gündogan, der åbnede scoringen, da han udnyttede en dobbeltfejl i Real Madrid-forsvaret. Tyskeren fandt Ferran Torres i mellemrummet på feltkanten, men Aurélien Tchouaméni kom imellem de to tidligere Manchester City-spilleres et-to.

Franskmanden så ud til at redde situationen for gæsterne med en tilbagelægning, men både Dani Carvajal og David Alaba reagerer urimeligt langsomt, og så blev Alaba tvunget til at cleare bolden.

Den clearing endte på Gündogans skinneben, og så kunne El Clásico-debutanten nemt lægge returen forbi den ligeledes debuterende El Clásico-målmand Kepa.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det skulle i dén grad vise sig at blive debutanternes El Clásico, for da Real Madrid efter en god times spil skiftede Luka Modric ind til sin kamp nummer 500 for klubben, var det som om, at kampen tippede til gæsternes fordel.

Fem minutter efter indskiftningen af den rutinerede kroat var det – man fristes til at sige ‘ikke overraskende’ – Jude Bellingham, der stjal rampelyset på Montjuïc.

Den 20-årige englænder samlede en Barca-clearing op ti meter udenfor feltet, og efter et enkelt træk hamrede han bolden op i målhjørnet, så Marc-André ter Stegen kun kunne få det yderste af målmandshandskerne på bolden, og så stod der pludselig 1-1 på det olympiske stadion.

Mål og Highlights: Bellingham og brasser-duo holder Real Madrid i toppen af gruppe C

Efter særligt en første halvleg hovedsageligt på FC Barcelonas præmisser, sluttede gæsterne bedst af, og til allersidst snuppede de også sejren.

I kampens overtid var det nemlig igen den 20-årige englænder, der var på pletten, da han pludselig befandt sig alene med den tyske FC Barcelona-målmand i det lille felt, og med en halvflugter fik han dirigeret Luka Modric’ indlæg i mål til slutresultatet 1-2.

Med sejren generobrer Real Madrid førstepladsen i LaLiga som følge af en bedre målscore end Girona, der fredag aften slog Celta Vigo 1-0. Som følge af nederlaget halter FC Barcelona nu fire point efter både lokal- og ærkerivalerne.