3F Superligaen

Mads Lyng er klar til meget mere fodbold: Jeg får et sug i maven

Mads Lyng stoppede i AC Horsens i sommer efter mere end 10 år i klubben. Den efterfølgende periode gik med overvejelser og tanker, men nu er den 40-årige jyde klar i mælet: han vil tilbage til fodbolden.

Mads Lyng er klar til mere fodbold
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Mads Lyng startede som ungdomstræner i AC Horsens, men siden 2017 var han som assistent en fast bestandel på førsteholdets trænerbænk .

Under skiftende cheftrænere stod Lyng parat til at rådgive både trænere, spillere og i enkelte tilfælde også dommere, der som regel betalte tilbage med et gult kort.

Lyng blev ansat i AC Horsens helt tilbage i 2011, men forholdet til den østjyske klub knækkede tidligere i år. Lyng gik først på orlov, og i september valgte partnere officielt at ophæve samarbejdet.

Og en tilværelse uden fodbold er nyt land for Mads Lyng.

– Det er en speciel situation, som jeg ikke har prøvet før, fortæller Mads Lyng til Campo.dk

Siden bruddet med AC Horsens har Lyng brugt tid med familien, men også overværet kampe og træninger i det danske fodboldlandskab. Og duften af fodboldens savsmuld gør da også noget ved den gamle cirkushest.

Mads Lyng vil tilbage til fodbolden
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

– Det giver et sug i maven, når jeg sidder og ser en superligakamp. Jeg savner at være med i gamet, få pulsen op og være der, hvor det brænder. Og det er jo en dejlig følelse.

– For det bekræfter mig i, at jeg er i den rigtige branche, og jeg vil tilbage og bruge mine kompetencer, erfaring og viden.

I lære hos Bo Henriksen

Siden bruddet med AC Horsens er tiden også brugt på at færdiggøre UEFA Pro Licens, som er den højeste træneruddannelse i Europa. Opgaven handlede om ledelse som fodboldtræner, og det er et tema, Lyng har gjort sig mange tanker om.

– Det ikke kun fodboldspillere, man arbejder med, som træner. Det er hele mennesker, og du skal have mennesker til at præstere, hvis du gerne vil lykkes som fodboldtræner.

Mads Lyng var assistent under Bo Henriksen i tre år, og når spørgsmålet falder på, hvad Mads Lyng har lært af den karismatiske fynbo, så er svaret klart.

– Ledelse af spillerne, og evnen til at få folk til at tro på projektet. Man skal kunne sælge sin plan og idé. Ikke kun til spillerne, staben og direktionen, men også til sponsorerne og til fansene.

– Jeg har lært, at det er vigtigt at formidle og kommunikere på en måde, så folk forstår og tror på det projekt, man har.

Cheftrænerdrømmen

Lyng har været assistent i mange år og drømmen er da også at blive cheftræner. Men ikke for enhver pris.

– Det skal være det rigtige cheftrænerjob. Jeg skal føle, at jeg kan flytte noget, at jeg kan udvikle noget. Et assistentrænerjob kan være ligeså interessant, hvis det er det rigtige sted med de rigtige mennesker.

– Jeg holder alle døre åbne, men kan jeg være i spil til et cheftrænerjob i NordicBet Ligaen eller et assistenttrænerjob i Superligaen, så vil det være det mest spændende, slutter Mads Lyng.

Mads Lyng har to kampe som cheftræner i Superligaen, da han var midlertidig cheftræner i AC Horsens i december 2020.

FCM-angriber om forskellen på Superligaen og Eliteserien: Kæmpede med at få vejret

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P