Dansk Fodbold

Nadia Nadim svarer pressen igen efter kritik

Landsholdsspilleren Nadia Nadim har været en tur i mediemøllen oven på et opslag på mediet X. Tirsdag svarede den 35-årige angriber igen på et pressemøde.

Nadia Nadim har fået kritik for at dele et opslag på mediet X.
Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix

Den 19. oktober delte Nadia Nadim et opslag på X, hvor hun fordømte et israelsk angreb på et hospital i Gaza.

Det opslag startede efterfølgende en stor debat omkring danskeren deltagelse og plads på landsholdet, hvilket DBU var ude og italesætte søndag den 22. oktober.

DBU melder ud efter kontroversielt Nadim-opslag: Må selv stå til ansvar

Tirsdag den 24. oktober valgte Nadia Nadim så at stille op til et pressemøde, hvor hun endelige selv svarede på de kritiske spørgsmål omhandlende hendes opslag på X.

Her var det en meget afklaret Nadia Nadim, som fortalte pressen, at det måske var hendes fejl, at hun ikke havde udtrykt sig klart nok i forbindelse med hendes opslag.

Nadim gjorde det også klart overfor pressen, at opslaget var delt i et øjebliksbillede, og at beskyldningen om deling af “fake news” fra danskerens side ikke var noget, som hun på nuværende tidspunkt havde taget stilling til.

– Hvis jeg skal fjerne det, så tager jeg stilling til det. Og det kan godt være, det sker, siger Nadia Nadim til TV2 Sport.

Samtidig kritiserede den danske landsholdsspiller også den danske presse for måden hele historien var blevet håndteret på og hvorvidt tilstedeværelse på landsholdet ville være et forstyrrende element.

– Det er egentlig ikke mig, der fjerner fokus. Det er jer (pressen, red.).

– (…) Jeg ved, at jeg er en rollemodel, men som menneske har jeg også en platform, som jeg har benyttet mig af rigtig ofte og til mange ting, også Ukraine–krigen og situationen i Afghanistan. Det synes jeg ikke, der er noget forkert i.

– Som atleter burde vi kunne være med til at påvirke og ændre ting, siger Nadia Nadim ifølge TV2 Sport.

Det danske landshold og Nadia Nadim skal fredag den 27. oktober i aktion i UEFA Nations League, når kvinderne skal en tur til Island.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P