International Fodbold

“Jeg føler mig dansk”: Anis Slimane fortæller om fravalget af det danske landshold

Anis Slimane er født og opvokset i Danmark, og nåede også ni kampe på det danske U19-landshold. Alligevel valgte Slimane at stille op for Tunesien, og det valg sætter den 22-årige ex-Brøndby'er nu ord på.

Slimane fortæller om fravalget af Danmark
Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Ritzau Scanpix

Da Danmark og Tunesien tørnede sammen til VM i Qatar, var det med den danskfødte Anis Slimane i startopstillingen for nordafrikanerne.

Slimane er ellers født og opvokset omkring Høje Gladsaxe i det nordvestlige København, og den 22-årige midtbnanespiller føler sig da også dansk, men faldt valget på Tunesien, da han skulle vælge landshold.

Og det var der en ganske særlig årsag til.

– Jeg valgte Tunesiens for at give tilbage til min familie, der er i Tunesien og give tilbage til mine forældre, fortæller Slimane i dokumentaren ‘Anis Slimane – Imod Alle Odds’.

Den tidligere AB- og Brøndby-spiller er en profil for det tunesiske landshold, og han fortæller, at det udelukkende var hans eget valg ikke at stille op for Danmark.

Slimane takker af i Brøndby med hyldest: Det vil jeg aldrig glemme!

– Mine forældre vil være blevet sindssygt stolte, og de vil også gerne have set mig på det danske landshold, hvis det var det.

– Mine forældre har aldrig nogensinde haft en finger med i spillet i forhold til, at jeg skulle vælge det tunesiske landshold. Det har udelukkende været mit eget valg, fortæller Slimane i dokumentaren.

Anis Slimane skiftede i sommer fra Brøndby IF til Premier League-klubben Sheffield United, hvor dansk-tuneseren er noteret for tre kampe i denne sæson.

Slimane med første scoring for PL-oprykkere: Se den tidligere Brøndby-profils mål

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P