International Fodbold

Overblik: Danmark kan booke EM-billet på tirsdag, hvis alt flasker sig

Danmark kan allerede tirsdag booke billet til EM-slutrunden i 2024. Det kræver dog, at en række resultater flasker sig for Kasper Hjulmands drenge. Få overblikket her.

Sådan bliver Danmark EM-klar allerede på tirsdag.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er på forhånd utroligt tæt i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe.

Fire spillerunder resterer for de seks nationer i Gruppe H, og her er det hele fire hold, der kæmper om de to pladser ved EM-slutrunden i Tyskland i 2024.

Danmark og Slovenien topper således gruppen med 13 point hver, mens Finland og Kasakhstan følger lige i hælene med hver 12 point. Det til trods så kan Kasper Hjulmands drenge faktisk allerede sikre sig en EM-billet i denne landsholdssamling – men så skal alt også flaske sig.

Danmark spiller to kampe i denne landsholdssamling. Først venter Kasakhstan lørdag aften i Parken, hvorefter turen går syd på, hvor San Marino venter på tirsdag.

Imens spiller Danmarks gruppemodstandere ligeledes, og afhængigt af, hvordan det går her, så kan Danmark blive EM-klar på tirsdag. Fire resultater skal gå Danmarks vej, hvis EM-deltagelsen skal sikres.

Sådan bliver Danmark EM-klar på tirsdag:

  • Slovenien skal vinde mod Finland (Lørdag klokken 18:00)
  • Danmark skal vinde mod Kasakhstan med to mål eller flere (Lørdag klokken 20:45)
  • Finland og Kasakhstan skal spille uafgjort (Tirsdag klokken 18:00)
  • Danmark skal vinde mod San Marino (Tirsdag klokken 20:45)

Bliver disse fire resultater en realitet, så kan vi fejre, at de danske drenge skal til EM 2024 allerede ved slutfløjt på tirsdag.

Herunder opstilles en række scenarier, der forklarer hvorfor

Scenarierne:

Flere scenarier kan udspille sig, hvis ovenstående resultater bliver en realitet. I de første to scenarier er størrelsen på Danmarks sejr over Kasakhstan ubetydelig, mens sejrens størrelse har betydning i det sidste scenarie, som er tilføjet som et ‘hvis’ Danmark blot vinder med en enkelt scoring over Kasakhstan lørdag aften.

1. Scenarie
Hvis ovenstående resultater flasker sig, vil Danmark være seks point foran både Finland og Kasakhstan med to kampe tilbage. Derfor vil Danmark som minimum være á point med de to nationer, når de sidste to spillerunder er afviklet.

Er det tilfældet – altså pointmæssig lighed mellem Danmark, Kasakhstan og Finland – så fører Danmark det indbyrdes regnskab de tre hold imellem. Med ovenstående resultater in mente vil Danmark have 9 point samlet mod Finland og Kasakhstan, mens de to andre nationer vil have 4 point samlet i et indbyrdes opgør. Det sender Danmark til EM.

2. Scenarie
Det kan også ende ud i et scenarie, hvor fire nationer står helt lige pointmæssigt – altså pointmæssig lighed mellem Danmark, Slovenien, Finland og Kasakhstan, som alle slutter på 19 point. Dette vil dog være meget usandsynligt.

Her er der dog heller ikke noget at bekymre sig om i forhold til Danmarks EM-deltagelse. Danmark og Slovenien vil nemlig i dette tilfælde være bedre indbyrdes og vil begge stå med 10 point i det indbyrdes regnskab mod Finlands og Kasakhstans 7 point.

En frækkert: Lækker Højlund-detalje går viralt

3. Scenarie
Slutter Danmark og Kasakhstan á point – altså Danmark taber begge kampe i de sidste to spillerunder, mens Kasakhstan vinder begge kampe – så skal der kigges på de to holds indbyrdes regnskab.

Og her bliver det spændende. Danmark tabte med 2-3 i Kasakhstan, så vinder Danmark med to mål eller flere, er de rød-hvide bedst og er med ved EM. Vinder Danmark modsat kun med ét mål, og holdene ender lige i gruppen, er det den samlede målscore, der er afgørende. Og her kan alt i princippet ske endnu.

Danmark spiller første opgør under denne landsholdssamling lørdag aften. Her gæster Kasakhstan et fyldt Parken til et opgør, der fløjtes i gang klokken 20:45. Kampen kan følges direkte på TV2 og TV2 PLAY.

Tirsdag gælder det udekampen mod San Marino, hvor Danmark altså potentielt set kan sikre sig kvalifikation til EM 2024.

Se den samlede stilling i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe herunder

  1. Slovenien – 13 point
  2. Danmark – 13 point
  3. Finland – 12 point
  4. Kasakhstan – 12 point
  5. Nordirland – 3 point
  6. San Marino – 0 point

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P