International Fodbold

DBU vil honorere herre- og kvindelandsholdet ens

Forholdene skal udlignes, fortæller DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, som vil have ens honorering mellem mænd og kvinder i ny landsholdsaftale.

Herrelandsholdet og kvindelandsholdet skal honoreres på lige vilkår, mener DBU
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mænd og kvinder skal honoreres ligeligt i DBU-regi.

Sådan lyder meldingen fra fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, til Ekstra Bladet.

Over for mediet fortæller han, at mænd og kvinder, der repræsenterer Danmark i de rød-hvide farver, efter DBU’s overbevisning fremover bør have samme bonus-satser og honoreringssatser.

Melding kommer i forbindelse med, at DBU på nuværende tidspunkt er i færd med at forhandle en ny aftale på plads for det danske herrelandshold – en aftale der i skrivende stund står til at udløbe til sommer.

– Der er ikke noget, der hedder ligeløn, når du spiller på landsholdet. Lønnen får spillerne ude i deres klubber. Og man spiller ikke på landsholdet for pengenes skyld.

– Men vi (DBU, red.) synes, at der skal være en lige honorering mellem mænd og kvinder. Men der er også en modpart på den anden side af bordet, der skal spille ind i det, siger fodbolddirektøren til Ekstra Bladet og henviser til Spillerforeningen, der er modparten i de aktuelle forhandlinger.

Udskiftning i U21-truppen: FC Nordsjælland-talent erstattes med tidligere FC Midtjylland-talent

Mediet fortæller, at der i dag er stor forskel på bonusser og honorering på det danske kvinde- og herrelandshold.

Blandt andet får spillerne på det danske herrelandshold 25.527 kroner i sejrsbonus på hjemmebane, mens spillerne på kvindelandsholdet får 4800 kroner. På udebane er forskellen endnu større. Her får herrelandsholdets spillere 42.546 kroner for en sejr, mens kvinderne igen får 4800 kroner.

I 2018, da der senest skulle forhandles en ny aftale på plads for det danske herrelandshold, skete det under stor dramatik. Blandt andet med spillerstrejke og det såkaldte vikarlandshold.

Det danske herrelandshold spiller lørdag aften den vigtige EM-kvalifikationskamp i et udsolgt Parken mod Kasakhstan. Opgøret fløjtes op klokken 20:45 og kan følges direkte på TV2 og TV2 PLAY.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P