3F Superligaen

AGF’s norske 6’er med to kilo ekstra muskler: Sådan bliver jeg bedre

I sommerpausen kom den norske midtbanespiller Magnus Knudsen til AGF på en sæsonlang aftale, og han er allerede blevet bedre på en række parametre i de få måneder.

Magnus Knudsen i aktion for AGF mod Viborg FF i Superligaen
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Magnus Knudsen har ikke et overordnet mål, som mange fodboldspillere ellers har, og han jagter ikke den store drøm om at spille i de største ligaer eller i Champions League.

Men det gør ham langt fra uambitiøs. Tværtimod. Magnus Knudsen er motiveret af fodboldspillet i sig selv, og hans præstationer er det, der driver ham i hverdagen på Fredensvang i Aarhus.

Det vender vi tilbage til.

Hvis jeg tog tilbage til Norge nu, så ville jeg være markant bedre end jeg var i sidste sæson

Magnus Knudsen

Denne torsdag efter endt træning hos AGF har jeres udsendte nået at tale med Julius Beck, Uwe Rösler og Jesper Hansen, før tiden nu er kommet til Magnus Knudsen. Og det er perfekt timing. For nordmanden er netop færdig med at spise sin frokost, hvilket er en af de ting, han hele tiden optimerer på og bruger grundig tid på.

– Niveauet er højere i Danmark, end det, jeg er vant til fra norsk fodbold. Intensiteten, duelstyrken og tempoet er meget højere i Danmark, så det har været hårdt, siger Magnus Knudsen om starten i Superligaen, hvor han startede som udskifter men siden er endt som fast mand hos cheftræner Uwe Rösler.

AGF’s nummer 15 har været med i alle 11 kampe i sæsonen, og udviklingen fra en bænkeplads til en startplads giver et retvisende billede af Magnus Knudsens indsats, siden han kom til Danmark i juli måned kort før sæsonen.

– Jeg har et rigtig godt samarbejde med Uffe og Klaus (fysioterapeuter i AGF Uffe Hansen og Klaus Bredsgaard, red.), som hjælper mig med et fast træningsprogram, så jeg får nok at spise og træner rigtigt i styrkerummet, og jeg har allerede taget to kilo på i muskelstyrke, siden jeg kom til AGF. Så det er bare at køre på, konkluderer Magnus Knudsen, som netop skal bruge flere kilo på midtbanen.

– Jeg er blevet bedre på ‘intensiteten’ og duelspillet. Men i forståelsen af at spille 6’er er jeg også blevet meget bedre. I de første uger og træningskampe var Uwe meget “på mig”, men jeg føler, at han er blevet lidt mere stille nu. Og det nok fordi, at jeg er blevet bedre til at forstå rollen. Jeg føler, at hvis jeg tog tilbage til Norge nu, så ville jeg være markant bedre end jeg var i sidste sæson, så det er nok der, jeg har udviklet mig mest.

Den personlige udvikling er ambitioner nok

Magnus Knudsen har skabt sin karriere i Lillestrøm SK, og efter solide præstationer i sidste sæson fik Magnus Knudsen et stort skifte til FK Rostov i den russiske Premier League. Som andre udenlandske fodboldspillere i Rusland er han på grund af krigen i Ukraine lånt ud til europæiske klubber, og selvom han allerede nu har oplevet at komme til en udenlandsk klub, som mange fodboldspillere drømmer om, er det så langt fra det, der driver den sympatiske nordmand.

– Jeg vil bare se, hvor langt jeg kan nå, og hvor god jeg kan blive. Jeg hader at spille dårligt. Det er det værste, jeg ved. Og det er det, der får mig til at give mere hver dag, så jeg ikke spiller dårligt. Men jeg har ikke noget mål om, at jeg skal spille i top fem ligaerne eller spille Champions League. Jeg har bare lyst til at blive bedre hver dag, og jeg er nysgerrig på, hvor god jeg kan blive.

– Hvis jeg havde et mål at spille i en top fem liga, hvad så hvis jeg når det om to år. Hvad skal jeg så? Da jeg var yngre, blev jeg ikke som sådan motiveret af at nå mine delmål. Jeg vil hellere vinde over mig selv og vise mig selv, at jeg kan blive så god til fodbold som muligt, slutter Knudsen interviewet.

Nu gælder det styrkerummet og resten af dagens program på Fredensvang. Og de næste skridt for at blive bedre. Dag for dag.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P