3F Superligaen

Ekspert skamroser Daniel Wass: Han er trådt i karakter

Daniel Wass lader i en alder af 34 år til at have fundet sin anden ungdom, og det kommer i den grad Brøndby til gode.

Brøndbys Daniel Wass gør sine holdkammerater i brøndby bedre.
Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

Han har spillet samtlige kampe for Brøndby i denne sæson, og det er der en grund til.

Den alsidige Brøndby-spiller Daniel Wass har været stærkt medvirkende til, at Brøndby lige nu topper Superligaen, i hvert fald hvis man spørger Viasats fodboldekspert Francis Dickoh.

– Daniel Wass er trådt i karakter. Vi kan tydeligt se, hvad det er, han byder ind med på den centrale midtbane. Det her er Daniel Wass som i Evian og i Celta Vigo. Det er sådan vi husker ham i en fremskudt rolle, selvom han ligger på den centrale midtbane og ind imellem også på den defensive midtbane, lyder det fra Dickoh.

Daniel Wass er én af bare fire Brøndby-spillere, der har spillet alle sæsonens første 12 kampe inklusive pokalsejren over Hellerup, og kun Nicolai Vallys har spillet flere minutter.

Dertil kommer, at han nu i langt højere grad spiller kampene til ende.

– Jeg synes, han tager ejerskab på den her midtbane, jeg synes, det er tydeligt at se, hvad han bibringer – ikke bare i det offensiven, men også i forhold til hans vindervilje. I dag (søndag, red.) var det sandt for dyden ikke kønt alt sammen, men han kommer med det, han har.

Mathias Kvistgaardens lob sender Brøndby på førstepladsen

– Han står på banen i 90 minutter, tidligere i sæsonen skulle han skiftes ud, og så fik man en fornemmelse af, at der ikke var noget tilbage. Nu skaber han ringe i vandet, han er med til at gøre sine holdkammerater bedre. Jeg synes, det klæder Brøndby, og det klæder Daniel Wass, at han i den grad er trådt i karakter, lyder det fra Francis Dickoh.

Daniel Wass stod søndag for assisten til Mathias Kvistgaardens scoring, der gav Brøndby en 1-0-sejr over Viborg FF.

Den blonde midtbanespiller vendte i August 2022 hjem til Danmark og Brøndby efter 11 år i udlandet, hvor han har haft ophold hos klubber som Benfica, Évian, Celta Vigo, Valencia og senest Atletico Madrid.

I alt står Daniel Wass noteret for 135 kampe i den blå-gule Brøndby-trikot. 36 af dem er kommet, efter han vendte hjem for to år siden.

Du kan høre roser fra Francis Dickoh, som også havde roser til særligt én anden Brøndby-profil, herunder:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P