Mathias Kvistgaardens lob sender Brøndby på førstepladsen

Brøndby IF ligger nu på førstepladsen i Superligaen, efter det søndag blev til en uskøn 1-0-sejr hjemme mod Viborg FF.

Brøndby IF er nyt tophold i Superligaen.

Kønt var det ikke, men der kom tre point på kontoen for Brøndby IF, der søndag sejrede med 1-0 hjemme mod Viborg FF.

Kampen bar i høj grad præg af to mandskaber, der ikke for alvor formåede at være skarpe, når det virkelig gjaldt nær modstanderes mål.

Det var samtidig et opgør, hvor de to modstandere skiftedes til at have patent på momentummet.

Mathias Kvistgaarden
73′
45′
90′

Særligt i første halvleg bølgede det konstant frem og tilbage.

Viborg FF kunne sagtens være banens bedste mandskab i 10 minutter i streg, inden Brøndby kunne være det samme i en tilsvarende kort periode.

Ingen af de to hold formåede dog at omsætte deres sporadiske perioder som banens bedste til mål, hvorfor stillingen ved pausen fortsat var 0-0.

Anden halvleg fortsatte som første halvleg sluttede, dog med et mindre spilovertag i hjemmeholdets favør.

Gæsterne fra Viborg formåede dog på én og samme tid at holde stand, samtidig med at truslen om en omstilling lurede konstant.

Jacob Friis’ tropper vekslede således konstant mellem en kompakt defensiv og et aggressivt pres, hvilket så ud til at gøre det svært for Brøndby-spillerne, når de forsøgte at indtage Viborgs banehalvdel.

I det 73. minut lykkedes det dog alligevel Brøndby at få bolden i mål, da Daniel Wass holdte tilpas længe i bolden, inden han med en kort stikning fandt Mathias Kvistgaarden i dybden.

Den unge Brøndby-angriber gjorde herefter kort proces, da han tæt under mål var sikkerheden selv med et veludført lob.

Viborg FF’s efterfølgende anstrengelser for et udlignende mål bar aldrig frugt, og da slutfløjtet lød viste måltavlen derfor fortsat 1-0 til hjemmeholdet.

Uwe Rösler inden FCK: De ser nok ikke frem til at møde os

Med sejren og de tre point er Brøndby IF nu nyt tophold i Superligaen.

Her har klubben fra Vestegnen i skrivende stund to point ned til Silkeborg IF og F.C. København som nærmeste efterfølgere.

Ærkerivalerne i FCK spiller dog senere søndag klokken 20.00 på Ceres Park i Aarhus, og kan med en sejr over AGF dermed fravriste Brøndby sin akutelle førsteplads.

Den kamp kan ses på TV3 Sport og Viaplay.