Dansk Fodbold

Jesper Møller: Beslutningen er ikke endeligt truffet – men Danmark kommer ikke op mod russiske landshold

DBU har netop afholdt pressemøde og udtalt sig om sagen, hvor Ruslands U17-landshold igen har fået lov at deltage i UEFA-turneringer.

Jesper Møller på fredagens pressemøde
Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Jesper Møller har fredag udtalt sig til den danske presse.

DBU’s formand har i løbet af ugen fået stor kritik for sin rolle i UEFA’s Eksekutivkomité, som har åbnet op for russiske ungdomsholds deltagelse i UEFA-turneringer igen.

Sagen eskalerede i sidste uge, hvor UEFA angiveligt besluttede, at de russiske U17-landshold godt kan stille op i organisationens turneringer under en række betingelser. Fredag siger Jesper Møller dog, at der endnu ikke er stemt færdig hos Eksekutivkomitéen.

– Bestyrelsen (i DBU, red.) er fuldstændig enig med mig, sagde han på pressemødet og udtalte sig også om, hvordan DBU’s holdning er omkring at spille mod russiske landshold.

– Der er ikke noget dansk landshold, der kommer til at spille mod noget russisk landshold. Og det betyder, at hvis et dansk landshold risikerer at spille mod et russisk landshold, så kommer jeg til at stemme nej.

DBU formanden understregede altså, at beslutningen ikke endeligt truffet hos UEFA, der dog ‘ønsker at overholde FN’s børnekonvention’ samtidig.

– Nu kommer der en endelig beslutning om det her spørgsmål i UEFA, når der foreligger et beslutningsgrundlag, siger han.

På fredagens pressemøde deltog Jesper Møller, direktør Erik Brøgger Rasmussen og DBU’s kommunikationschef Jakob Høyer.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P