International Fodbold

UEFA åbnede op for Rusland: DBU-formand vil ikke afsløre stemme

Dansk Boldspil-Unions formand, Jesper Møller, sad med om bordet, da UEFA i sidste uge vedtog, at russiske ungdomslandshold igen må spille i Europa. Men Møller nægter at afsløre, hvad han stemte, fortæller formanden i pressemeddelelse tirsdag.

Jesper Møller er formand i DBU
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

DBU-formanden sidder med i UEFAs højeste organ, den såkaldte ‘eksekutiv komité.’

De var samlet i sidste uge i Cypern, og her blev det besluttet, at Ruslands U17-landshold igen må deltage i europæiske kampe, hvilket de har været udelukket fra siden invasionen i Ukraine i 2022.

Efter sidste uges lempelse af russiske ungdomslandshold meddelte DBU hurtigt, at de ikke kommer til at sende et dansk landshold på banen mod et russisk, men tilbage stod spørgsmålet:

Hvad har Jesper Møller stemt?

Og tirsdag eftermiddag udtalte formanden sig endelig gennem en pressemeddelelse på DBUs hjemmeside.

I pressemeddelelsen står der, at Jesper Møller ikke ønsker at referere fra mødet, og altså overholder den tavshedspligt, der er i komiteen.

– DBU har i årevis arbejdet for anerkendelse, implementering og overholdelse af grundlæggende FN-konventioner i sportens verden, herunder i FIFA og UEFA. Dette gælder i relation til fundamentale rettigheder, eksempelvis menneskerettigheder og børns rettigheder mv. FN’s Børnekonvention er tiltrådt af 196 lande, herunder Danmark, siger Jesper Møller, der er uddannet jurist.

DBU: Ingen danske landshold kommer til at spille mod Rusland

– Som meldt ud i sidste uge er DBU’s holdning den samme som hidtil: Vi støtter skærpede sanktioner mod Rusland i alle sportslige sammenhænge, fordi Rusland bryder internationale regler og lovgivning. Derfor skal vi til gengæld overholde FN’s konventioner, herunder om børn. Det er hensynet til børn sat overfor ønsket om sanktioner mod Rusland og dermed en både svær og kompliceret sag, slutter formanden.

DBU oplyser, at de ikke har yderligere kommentarere til sagen.

Officielt: Jesper Møller genvalgt til magtfuld stilling

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P