3F Superligaen

Dommer forklarer: Vi vil gerne udtale os, men…

Dommer Jakob Sundberg slår fast, at han og resten af Superligaens dommerteam gerne vil forklare, hvorfor de dømmer, som de dømmer - men der er bare et enkelt problem.

Superliga-dommeren Jakob Sundberg siger, at dommerne gerne vil forklare sig, men ofte bliver de nødt til at forsvare sig.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det er ikke ofte, at man får lov at høre fra dommeren i en Superligakamp.

Men i Viaplays program Offside havde studiet fint besøg af dommer Jakob Sundberg, som faktisk allerede har udtalt sig om en kendelse i en kamp mellem Vejle og Brøndby IF.

Denne gang faldt snakken på, hvorfor dommerne ikke så ofte forklarer de kendelser, de dømmer på banen, og Der har Sundberg et ret klart svar.

Fordi det har dommerne også lyst til ifølge Sundberg, men der er dog bare et enkelt problem, der står i vejen.

– Vores grundprincip er, at hvis vi kan gå ud og forklare, hvorfor vi har gjort, som vi har gjort, så vil vi rigtig gerne det. Jeg tror, at den oplevelse, vi nogle gange sidder tilbage med, er, at der er et stort forventningspres om, at vi skal ud og forsvare.

– Så bliver det lidt sådan, at du er i defensiven fra start. Vi vil rigtig gerne forklare, vi vil rigtig gerne være med til at gøre folk klogere på, hvorfor vi egentlig gør som vi gør, det er også derfor jeg sidder her i dag og giver et indblik, lød det fra Jakob Sundberg.

Sundberg understreger, at han synes, at han selv og sine kolleger er blevet bedre til at gå ud og forklare de kendelser, som de dømmer i en kamp.

Derudover fortæller dommer Sundberg, at det altid er hoveddommeren, der tager sig spørgsmål fra pressen efter kampen, hvis der skulle være sådan nogle.

Mål og Highlights: Se bundproppen stjæle point fra mesterskabsbejlere i Farum

Det er fordi, at hoveddommeren er chefen i det seks-mands team, som er afsted til en kamp med fire dommere på banen og to VAR-dommere.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P