Dansk Fodbold

Hans Henrik Andreasen er vendt hjem: Esbjerg betyder noget ekstra

Hans Henrik Andreasen er tilbage i klubben, hvor det hele startede. Denne gang som akademitræner, og det glæder Superliga-legenden at være tilbage.

Hans Henrik Andreasen hos Esbjerg fB
Foto: Esbjerg fB

Esbjerg fB offentliggjorde tidligere på ugen, at Hans Henrik Andreasen er tilknyttet akademiet som individuel træner.

Den nu pensioneret midtbaneslider har selv spillet et hav af kampe for den vestjyske klub, og selvom karrieren både har taget ham forbi Greuther Fürth, OB og Hobro, så er Esbjerg fB noget særligt.

Det fortæller den nu 44-årige vestjyde til campo.dk, og forklarer, hvad den nye aftale med EfB indebærer.

– Jeg laver individuel træning med spillere fra U14 til U17 to gange om ugen, beretter Andreasen.

Som aktiv, var det de flænsende løb og stærke hovedstød, der var blandt spidskompetencerne. Men det er ikke der, fokus ligger for Andreasen.

– Individuel træning er meget andet end fodbold. Eksempelvis, hvordan du spiser, restituerer og kommer med udtryk og personlighed.

– Jeg kommer selvfølgelig også med små tekniske fifs, men der er ikke så meget om hovedstød. Tro det eller ej.

Ikke førsteholdet…lige nu

Hans Henrik Andreasens superligakarriere begyndte i Esbjerg fB i 1999 og det var også her, den næsten sluttede, hvis det ikke havde været for et halvt år i Hobro i 2016.

Hans Henrik under træning i Esbjerg fB
Foto: Esbjerg fB

I dag bor han og familien i byen, og den sindige vestjyde anerkender da også, at det er noget særligt at vende tilbage til EfB.

– Det er klart, det betyder noget ekstra, når det er Esbjerg. De gav mig chancen som ung, og det var her, jeg slog igennem.

– Jeg bor også i byen, så det hele passede bare godt sammen.

Andreasen var, og er, en populær skikkelse i byen, men fansene skal ikke gøre sig forhåbninger om at synge den ikoniske slagsang “nummer 20, H-H” til Andreasen på hjemmebanen lige foreløbigt.

– Aftalen er, at jeg skal være omkring akademiet til morgentræning to gange om ugen. Jeg kan godt tage nummer 20 på, men planen er ikke, jeg skal stå på stadion og hjælpe førsteholdet lige nu, slutter Hans Henrik Andreasen.

Andreasen er allerede trukket i arbejdstøjet for den traditionsrige klub.

Går i fars fodspor: Esbjerg sælger Van der Vaart til Ajax Amsterdam

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P