NordicBet Ligaen

Koldings Ngongo drømmer om Superliga i Kolding: Det kommer til at ske

Selvom Kolding IF er oprykkere til NordicBet Ligaen, så ligger de allerede godt til i tabellen, og i klubben drømmer de stort.

Paul Ngongo drømmer om Superliga i Kolding.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Autocentralen Park i Kolding ligner ikke helt sig selv, men det er de glade for i Kolding IF.

Arbejdet med klubbens, byens og kommunens nye og ambitiøse stadionprojekt er nemlig allerede skudt igang, og optimismen er i den grad at spore i den nyoprykkede klub.

Selvom Kolding IF først denne sommer vendte tilbage til NordicBet Ligaen, så er de knapt halvvejs igennem grundspillet begyndt at drømme om Superliga-fodbold.

– På et eller andet tidspunkt bliver det en realitet, det er jeg ikke i tvivl om. Med det setup der er omkring klubben, og hele byen begynder at være med, og vi begynder at have rigtig mange tilskuere til vores kampe, og ejerne er alle sammen lokale og villige til at spytte lidt penge i klubben, lyder det fra holdets angriber Paul Ngongo.

Kolding IF rykkede med sidste uges sejr over HB Køge op på fjerdepladsen i NordicBet Ligaen, hvor de kun har ét og to point op til lokalrivalerne fra henholdsvis FC Fredericia og Sønderjyske, mens AaB helt i toppen har fem point ned til koldingenserne.

Kolding IF har kun én gang i klubbens 128 år lange historie været at finde i den bedste danske fodboldrække.

Det skete med klubbens oprykning i 1981, hvor der på midtbanen huserede en vis Jan Mølby, der i en alder af bare 18 år var fast mand i klubbens første sæson i den daværende 1. Division. Mølby skiftede efter klubbens første sæson i de fineste række til Ajax, og trods overlevelsen det første år, måtte Kolding IF året efter tage turen tilbage til den næstbedste række.

Kolding IF præsenterede i september 2020 klubbens nye stadionprojekt, som efter planen skal kunne huse over 10.000 tilskuere.

Stadionprojektet er delt ind i fire etaper, hvoraf første etape, som består af lysmaster og en ny hybridbane, er gennemført, og samlet set løber byggeriet op i anslåede 150 millioner kroner.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P