De store nationer sejrede: Se hvordan det gik i tirsdagens landskampe

De store fodboldnationer Spanien og Belgien fik med storsejre tre point på kontoen i tirsdagens EM-kvalifikationskampe.

Kampen om EM trofæet er allerede i gang. Få overblik over kvalifikationen her.

Ni kampe på programmet.

For sjette dag i streg, var der gang i EM-kvalifikationen rundt omkring i Europa, og der var i tirsdagens ni kampe massere af mål.

De store fodboldnationer Belgien, Spanien og Italien fik alle tre point på kontoen. Det samme gjorde vores naboer fra Norge, mens Sverige måtte se sig slået af Østrig. Rumænien og Kosovo blev afbrudt efter 17 minutter grundet tilskueruroligheder.

Torsdagens resultater i EM-kvalifikationen:

Belgien 5-0 Estland

Belgien gjorde, hvad de skulle og storsejrede mod undertippede Estland. Det betyder, at Belgien fortsat er på førstepladsen i gruppe I, hvor de har 13 point efter fem kampe.

Israel 1-0 Hviderusland

Israel vandt de tre point til allersidst. Med et mål i det 93. minut sikrede Israel sig sejren over Hviderusland. De tre point til Israel gør, at de har 11 point efter seks kampe på gruppens tredjeplads, mens Hviderusland har fire point. Schweiz fører gruppen med 14 point.

Italien 2-1 Ukraine

Italien kæmpede sig til tre point i en kamp, der bølgede frem og tilbage. Italien og Ukraine har efter kampen begge syv point, så kampen mellem de to nationer er tæt i kampen om den EM-givende andenplads. Her kæmper de med Nordmakedonien, der også har syv point. Der er dog langt op til England på førstepladsen, der har 13 point.

Malta 0-2 Nordmakedonien

Nordmakedonien gav Malta det femte nederlag i samme antal kampe, og dermed forsætter Malta med at have et rundt nul på pointkontoen. Nordmakedonien derimod har syv point, men de har langt op til England på førstepladsen. Italien og Ukraine har også syv point, så puljen er tæt.

Norge 2-1 Georgien

Erling Haaland fortsatte med at score mål, og han var dermed med til at sikre Norge tre vigtige point i jagten på EM-billeten. Norge er på tredjepladsen i gruppen bag Skotland og Spanien.

Rumænien 2-0 Kosovo

I en højdramatisk affære vandt Rumænien 1-0 over Kosovo. De tillod sig endda at brænde et straffespark i anden halvleg. Stillingen til pause var 0-0, og Kosovo havde fået et rødt kort til Vedat Muriqi.
Kampen blev stoppet efter 17 minutter, og der gik en time, før den blev sat i gang igen. Det kan du læse om her:
Resultatet gør, at Rumænien er at finde på andenpladsen i puljen med 12 point bag Schweiz, mens Kosovo har fire point.

Schweiz 3-0 Andorra

Schweiz fik en forventet sejr over Andorra, og de bliver dermed på førstepladsen i gruppen, hvor de har 14 point efter seks kampe.

Spanien 6-0 Cypern

Storsejr til tidligere spanske verdensmestre, da de tog imod Cypern. De tre point gør, at Spanien forbliver på andenpladsen i puljen med ni point efter fire kampe.

Sverige 1-3 Østrig

Sveriges hjemmekamp mod Østrig blev alt andet end en positiv oplevelse for svenskerne. Østrig kunne rejse hjem med en sejr i baggagen, og de ligger nu på en delt førsteplads med Belgien i gruppen. Østrig har 13 point for fem kampe, mens Sverige får svært ved at spille sig til EM, da de kun har seks point – også efter fem kampe.

Der bliver ikke spillet flere EM-kvalifikationskampe i denne landsholdsomgang. De næste EM-kvalifikationskampe venter i perioden fra den 12-17 oktober.