Dansk U21-fiasko – Taber til Slovakiet

Det danske U21-landshold sad på langt det meste spil, men alligevel tabte de hjemme til upåagtede Slovakiet.

Danmark taber U21-venskabskab til Slovakiet.

Der er i den grad noget at tænke over for U21-landstræner Steffen Højer.

Efter sidste uges 1-4-nederlag til Frankrig, havde det danske U21-landshold mulighed for en smule genrejsning, da upåagtede Slovakiet mandag aften gæstede Vejle Stadion til en træningskamp.

Det blev dog så langt fra til nogen genrejsning, for i stedet kunne de unge danskere indkassere sit andet nederlag på fem dage – denne gang 0-2.

Særligt i første halvleg var det danske landshold ellers en klasse eller to bedre end sin østeuropæiske modstander, og målmand Andreas Jungdahl rørte nærmest ikke bolden inden pausen.

Gæsterne kom en smule bedre med i anden halvleg, men det var stadig danskerne, der var farligst, og midtvejs i anden halvleg var det kun overliggeren, der var i vejen for, at Thomas ‘TK’ Kristensen kunne bringe Danmark på 1-0.

Startopstilling: Faghir får chancen fra start på U21-landsholdet

I stedet var det slovakkernes Mario Sauer, der med godt ti minutter tilbage af kampen udnyttede en kontra til fra feltkanten at lægge bolden klogt forbi Jungdahl i det danske mål til en 0-1-føring.

Skidt blev værre for danskerne bare fem minutter senere, da Dominik Javorcek efter fint slovakisk spil gjorde det til 0-2.

Det danske landshold kan glæde sig over, at septembers to nederlag blot har været træningskampe. 17. oktober venter der dog alt andet end en træningskamp, når de danske U21-drenge gæster Tjekkiet.

Det er danskerne tredje kamp i Em-kvalifikationen, hvor de tidligere på året har slået Litauen og spillet 2-2 mod Wales. Tjekkiet har endnu ikke spillet nogen kvalifikationskampe, men inden mødet med Danmark har tjekkerne mødt både Island og Wales.