Dansk Fodbold

Medvind i Esbjerg: Får medhold i appelsag efter skandalekamp og hård straf

Esbjerg fB har nu fået medhold efter et langt efterspil i kølvandet på udekampen mod Kolding IF tilbage i juni.

Esbjerg fB Logo
Foto: Esbjerg fB

Esbjerg fB har fået medhold i sin anke.

Det oplyser 2. divisionsklubben på sin hjemmeside fredag.

Klubben oplyser i samme ombæring, at det har været et langt efterspil, som nu altså er ved vejs ende.

Sagen tager sin begyndelse i den sidste kamp i forrige sæson, hvor Esbjerg fB gæstede Kolding IF på udebane.

Her opstod der tilskueruroligheder, og Esbjergs fans kastede blandt andet pyroteknik på banen, så kampen måtte afbrydes.

Det resulterede i en bøde på 75.000 kroner samt at man blev taberdømt 3-0.

Samtidig skulle første hjemmekamp i den nye sæson spilles uden tilskuere, ligesom man mistede retten til et udebaneafsnit i sæsonens første udekamp.

Det var Fodboldens Disciplinærinstans, som idømte Esbjerg fB ovenstående straf, og den vestjyske klub valgte efterfølgende at anke til Fodboldens Appelinstans – dog uden held.

I sidste ende blev sagen taget videre til den højeste appelinstans hos Dansk Idræts Forbund, som altså nu har valgt at give Esbjerg fB medhold. De nævnte straffe er nu alle frafaldet.

– Forløbet har været en lang, sej kamp, som vi nu er glade for at have fået medhold i. Vi har hele vejen igennem været forundret over forløbet med fodboldinstanserne, idet det har stået klart, at reglerne om objektivt udebaneansvar ikke forekommer i 2. division, og at vi derfor er blevet sanktioneret efter regler, der ikke gælder. Det er en ærgerlig sag for dansk, professionel fodbold.

– Det er ikke det samme som at sige, at vi fralægger os ansvaret, for det gør vi ikke, og vi tager altid sikkerheden i forbindelse med EfB’s kampe meget alvorligt ude som hjemme. I forbindelse med samtlige kampe bringer vi eksempelvis egne sikkerhedsfolk, har dialog med fans og øvrige myndigheder, og det arbejde er blot blevet intensiveret efter kampen i Kolding med henblik på at identificere de få individer, der ødelægger det for de mange og udstikke langvarige forbud mod at være en del af EfB’s kampe.

– Når alt kommer til alt, er vi dog meget frustreret over, vi måtte afvikle denne sæsons første hjemmekamp på et tomt Blue Water Arena mod Fremad Amager på forkert grundlag og dermed først og fremmest at have frataget en god fodboldoplevelse til vores trofaste publikum. Dette kunne være undgået, hvis DBU havde givet os opsættende virkning, der betyder, at vi kunne have afviklet kampe for tilskuere, mens DIF tog stilling til sagen, siger Administerende direktør Jens Hammer Sørensen.

Esbjergs hattrick på frispark slukkede pokal-drømmen for Serie 1-klub efter chokstart

Esbjerg fB undersøger nu mulighederne for økonomisk kompensation på baggrund af tabte indtægter og manglende omsætning.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P